Automat- eller manueltgear?

Skal din nye bil har manuelt- eller automatgear? Få mere info og gode råd om de to geartyper her.

Når du skal købe bil, er der mange ting at overveje. En af dem er, hvorvidt du ønsker automatgear eller manualet gear. Det er i bund og grundt et smags-spørgsmål, og i Bilernes Hus oplever sælgerne også ofte, at køberne har besluttet sig for enten manuelt gearskifte eller automatisk gearskifte, inden de besøger os. Men sidder du og er i tvivl om, hvad din næste bil skal have af gearsystem, så læs med her.

Glidende overgang

En gang var automatgear udskældt for at ”hakke” i gearskiftene. Du kunne tydeligt mærke, når bilen skiftede gear. Det er ikke længere tilfældet. Automatgearene i dag har en langt mere glidende overgang, så du næsten ikke opdager, når bilen skifter gear.

Den tidligere kritik af automatgear; At de nemmere gik i stykker og var alt for dyre at reparere, holder heller ikke stik længere. Vores værksted oplever på ingen måde oftere at få biler ind, der har problemer med automatgearet frem for biler, der har problemer med det manuelle gearsystem. Reparationerne er heller ikke så kompliceret som tidligere, hvilket selvfølgelig også kan ses på prisen.

Billigere end tidligere

Samtidig er automatgear blevet billigere end tidligere. Produktionsomkostningerne er faldet, dels fordi det ikke er ny teknologi længere og fordi der produceres flere biler med automatisk gearsystem end tidligere. I Bilernes Hus koster en bil med automatgear omkring 10.000 – 20.000 kr. mere end en bil med manueltgear.

I udviklingen af automatgear er forbruget af brændstof også forbedret drastisk, så der stort set ikke længere er forskel på forbruget af brændstof, om du kører med automatisk eller manuelt gearskifte. For dem af os, der ikke er super gode til at køre optimalt i forhold til gearskifte, omdrejninger og brændstofforbrug, kan automatgear faktisk være en fordel, idet det her sker automatisk og så optimalt som muligt.

Vores sælgere vurderer også, at manuelt- contra automatgear ingen betydning har i forhold til et evt. gensalg af bilen. Så det eneste du skal overveje, når du skal have ny bil, er faktisk køreoplevelsen.

Hvad skal du vælge

Vælg manueltgear hvis:

  • du nyder følelsen af at virkelig ”køre bilen”, nyder fornemmelsen af at det er dig, der bestemmer hvornår der skiftes gear.
  • økonomien er meget vigtig, når du køber en ny bil.

Vælg automatgear hvis:

  • du nyder en lidt nemmere køreoplevelse, nyder du kan være mere opmærksom på dine omgivelser og ikke bekymre dig om koblingspunkt og gearskifte.
  • du er villig til at betale lidt mere for en mere afslappende køreoplevelse.

Her kan du se, hvad Bilernes Hus tilbyder af biler med automatisk gearskifte, og er du stadig forelsket i det manuelle gearskifter, er der biler til dig her.

Udgivet: 10-09-2018

Nyheder & tips
Nyheder / blog / tips
Få gode tips og tilbud i din inbox
Permission *