Hvordan gør jeg min bil efterårsklar?

Læs hvordan de professionelle i vores bilpleje anbefaler, at du gør din bil klar til efteråret.

Vi kender det danske vejr så godt, - lige pludseligt er det efterår og vi går fra shorts til en tyk overgangsjakke og ingen chance for at forbedrede os på noget.

Derfor synes vi lige, vi vil minde jer om, at det er en god idé at være på forkant med efterårsklargøringen af din bil. Så er der én ting mindre at tænke på, når det koldere vejr rammer os. Vi har været ude i bilplejen og tale med vores værkfører Brian, for at få nogle råd til, hvordan I bedst gør jeres bil klar til efteråret.

UDVENDIG KLARGØRING

Når du går i gang med den udvendige klargøring, skal du først og fremmest sørge for at smøre viskerarme, hængsler, brændstofklap og selvfølgelig låsene. Her er det især vigtigt, at du smører de låse, som ikke bliver brugt så meget til dagligt!

Herudover, skal du tjekke om alle lygter og lamper virker på bilen f.eks. blinklys, stoplys m.m.

Vinduesviskernes blade skal også tjekkes for, at se om gummiet er i orden. Hvis ikke, bør du skifte dem, så også de er klar til de mange regnvejrsdage.

Derudover vil din bil også have godt af en lakforsegling. Det er nemlig rigtig godt at få renset og poleret lakken og herefter få en lakforsegling, så bilens lak er klar til at modstå salt, flyverust, sne og is. Det vil gøre, at bilen er meget lettere at holde ren.

Brian anbefaler, at man får sin bil lakforseglet min. 1 gang om året, da lakken vil holde sig meget pænere og det vil kunne mærkes på gensalgsprisen, når du en dag skal af med bilen.

Husk også at dine dæk skal skiftes snart, så det er en god idé allerede nu, at undersøge om alt er i orden med de gamle vinterdæk eller om der skal købes nye.

INDVENDIG KLARGØRING

Så er det tid til det indvendige, - det skal jo også se pænt ud. Start med at tømme alt ud af bilen som ikke burde være der. Og så er det tid til at støvsuge det hele. Få måtterne ud af bilen og kom ind i alle kroge.

Indvendigt skal ruderne også pudses. Brug gerne noget glasrengøringsmiddel hertil, og vær ikke bange for at tage fat indtil der ikke er mere snavs eller striber på ruderne. Brian giver også et lille tip om at bruge koncentreret opvaskemiddel, - dét hjælper nemlig også med at holde duggen væk fra ruderne.

Når du så kommer til rattet og pedalerne skal du sørge for kun at bruge almindelige husholdningsprodukter som er egnet hertil. Det er ikke en god idé at anvende plejemiddel.

Så skal der børstes! Har du en lille pensel, så vil den være god til at gøre gitre og ventilationsdyser rene med, da det ellers kan være svært at komme til. Trænger sæderne til en omgang kan du bruge en fnugbørste til at børste dem af med.

Nu er du færdig!

Brians råd om udvendig og indvendig klargøring er ikke bare med til at give dig en pæn og velholdt bil. En grundig efterårsklargøring betyder også, at du får tjekket hele bilen igennem og det kan også have sikkerhedsmæssig betydning.

Orker du ikke selv at kaste dig over efterårsklargøringen af din bil, så fortvivl ikke. Brians bilpleje team tilbyder alt fra sæderens inkl. imprægnering til komplet indvendig og udvendig klargøring af din bil. Uanset årstid. Er du interesseret i nogle af de professionelle tilbud kan du kontakte os på tlf. 72 100 200.

Udgivet: 05-09-2017

Nyheder & tips
Nyheder / blog / tips
Få gode tips og tilbud i din inbox
Permission *