VW el- og hybridmekaniker

Der kører flere og flere el og hybridbiler på vejene og det kræver også noget nyt af vores mekanikere. En udfordring som VW-mekaniker Casper Noes Mikkelsen sætter stor pris på.

”Det er spændende, sjovt og nyt og i hvert fald ikke noget jeg havde forventet, da jeg uddannede mig til mekaniker,” fortæller Casper Noes Mikkelsen om det at arbejde med el- og hybridbiler.

Casper Noes Mikkelsen har været på flere kurser og er nu uddannet og klar til at tage imod din el- eller hybridbil, hvis du kører VW eller Audi.

De enkelte mærker har nemlig egne uddannelser til mekanikerne, så de bliver klædt bedst muligt på til at servicere og reparerer lige præcis din bil.

 

Fire trin for at blive el- og hybridmekaniker

Der er flere forskellige trin i uddannelsen til at blive el- og hybridmekaniker. Hvert trin giver mekanikeren forskellige færdigheder.

Efter første kursus var Casper Noes Mikkelsen uddannet til at servicere el- og hybridbiler. Andet trin uddanner mekanikerne til at reparere el- og hybridbiler.

Casper Noes Mikkelsen har taget tredje trin i uddannelsen og kan nu reparere din bils batteri, hvis der skulle opstå problemer.

Næste trin for Casper Noes Mikkelsen er fjerde og sidste kursus, hvorefter han kan kalde sig ekspert i forhold til VW el- og hybridbiler.

Fokus på sikkerhed

En af grundene til at mekanikerne skal efteruddannes, før de må arbejde med el- og hybridbiler, er sikkerhed.

Når Casper Noes Mikkelsen arbejder med bilens batteri, skal arbejdspladsen være tydeligt afspærret. Han skal have en særlig kedeldragt på og et visir, der dækker ansigtet.

Samtidig skal han stå på en særlig gummimåtte og have tre forskellige handsker på. Først en almindelig latexhandske, så en brandbar handske og til sidst en højvolts handske.

Alt det er på grund af sikkerhed, da Casper Noes Mikkelsen står og arbejder med højvoltsstrøm, når han reparerer el- og hybridbilers batteri.

 

Flere el- og hybridmekanikere på vej

Lige nu er Casper Noes Mikkelsen Bilernes Hus eneste el- og hybridbils mekaniker på VW og Audi området, men der er planer om, at uddanne endnu flere.

Som situationen er i dag, bruger Casper Noes Mikkelsen kun omkring 50 % af sin tid på el- og hybridbiler, så han er klar til at tage et kig på din el- eller hybridbil, hvis du skulle have brug for det.

Udover at være klar til din el- eller hybridbil fra VW eller Audi, er Bilernes Hus også autoriseret værksted for BMWs hybrid biler og BMW i3.

 

Udgivet: 05-02-2019

Nyheder & tips
Nyheder / blog / tips
Få gode tips og tilbud i din inbox
Permission *