Hvordan bør jeg køre i tåge?

Tågen kommer vi ikke udenom, så læs gode råd her til, hvordan du kører sikkert i tågen - for din egen og dine medtrafikanters skyld.

Nogle af os har nok allerede i løbet af sensommeren oplevet tåge, når vi har skulle afsted om morgenen. Tåge opstår simpelthen når temperaturen skifter mellem kold og varm (hvilke nok siger lidt om den sommer, vi har haft!).

Særligt går tåge og efterår hånd i hånd, og når det bliver tæt tåge om efteråret, kan det nogle gange, uheldigvis, føre til uheld i trafikken.
Det er derfor også vigtigt, at man tager sig nogle forholdsregler inden man bevæger sig ud i den tætte tåge.

Først og fremmest er det vigtigt at have respekt for tågen. Vi kan hurtigt blive enige om, at det ikke er klogt at fare afsted med 130 km/t på motorvejen, når man ikke kan se meget mere end 10-20 meter frem.

Så det første råd er, at tage afsted i god tid og generelt sænke farten på vejene. Undgå så vidt muligt at overhale, da sigtbarheden bare ikke er god nok til, at du vil kunne orientere dig ordentlig.

Derudover, skal du huske at tænde tågelygterne. Det er der mange der glemmer, men det gør det ikke bare nemmere for dig at se, men helt essentielt gør det også din bil nemmere at se af de andre bilister. Du skal dog huske, at når tågen letter skal du slukke for tågelygterne igen, da de kan blive forvekslet med stoplygter eller du kan blænde de modkørende.

Sidst er vores råd, at du holder god afstand til de forankørende, da du ikke har mulighed for at orientere dig længere fremme og du kan være nødsaget til at lave hårde opbremsninger. Derved er du med til at undgå uheld.

Når der er tåge over landet er politiet ofte efter bilister, som ikke overholder anvisninger og love. Det udover at det kan være farligt ikke at tage ekstra hensyn, når det er tæt tåge, så kan det altså også ende med at være strafbart. Så tænk klogt inden og når du er ude i trafikken.

Skulle uheldet alligevel ske, så ring på tlf. 72 100 200, så hjælper vores skadecenter dig videre med din bil.

Pas på derude, men hav nu en dejlig dag 😊

Udgivet: 17-08-2017

Nyheder & tips
Nyheder / blog / tips
Få gode tips og tilbud i din inbox
Permission *