Bør jeg rustbeskytte min bil?

Det kort svar er, ja. For det danske vejr er desværre ideelle betingelser for rust.

Det danske vejr med den høje luftfugtighed og mange perioder med temperaturer på 10-18 grader danner desværre ideelle betingelser for rustdannelse på vores biler.

Så vil du sikre din bil en lang levetid, så bør du rustbeskytte din bil. Her giver vi et par gode råd:

1.    Bilerne er ikke lavet til det danske klima, og det er derfor vigtigt at få de dele rustbeskyttet, som ikke allerede er behandlet, fra fabrikkens side.

2.    Sørg for at få din bil rustbeskyttet allerede inden for de første par måneder. Det vil altid være nemmest at forebygge rust kontra at stoppe begyndende rust.

3.    Skal du selv købe brugt bil, så tjek om den har fået supplerende rustbeskyttelse. Senere kan det spare dig for mange penge.

4.    Alt efter hvordan dit kørselsmønster er, har det betydning for, hvornår din bil trænger til beskyttelse igen. Det er vigtigt, at du får en uvildig fagmand til at vurdere dette.

5.    Tendensen er, at jo billigere bilen er desto mere har fabrikken sparet på rustbeskyttelse.

6.    Planlægger du at sælge din bil igen indenfor tre år, er det måske sure penge at bruge, men husk at det ofte er lettere at sælge en velholdt – og rustbeskyttet - bil.

7.    Modsat hvad mange tro kan biler rustbeskyttes hele året rundt. Ligegyldig årstid vil din bil blive fuldstændig rengjort og tørret, så den tager optimalt imod rustbeskyttelsesolien.

Derfor vil vi råde dig til at bruge lidt ekstra tid og penge på at få din bil rustbeskyttet, når du køber bil.

Det vil, i det lange løb, kunne betale sig, da du vil få en mere velholdt bil og bilens levetid vil samtidig blive forlænget. Gør det uanset hvilken bil du køber, - også hvis det er en brugt som ikke allerede er blevet rustbeskyttet.

Udgivet: 24-07-2017

Nyheder & tips
Nyheder / blog / tips
Få gode tips og tilbud i din inbox
Permission *