10 tips til din bil inden ferien

Sommeren er over os og rigtig mange danskere vælger at køre på ferie i bil. Men inden turen starter, er her 10 tips til, hvordan du – eller en mere bilkyndig – bør gennemgå din bil, så du sikrer, at den er helt klar til sommerens bilferie.
 

  1. Bilens bremser må man ikke gå på kompromis med, at få dem gerne checket på et værksted, så du er helt sikker på, at de virker som de skal og kan klare Europas bjerge. Du kan også selv lave en lille test: ved 30 km/t skal din bil kunne bremse indenfor 6 meter, og bremsen skal føles hård og højest kunne trædes halvvejs ned.

  2. Check også bremsevæsken, - bliver den for varm ved overbelastning af bremsen, kan det medføre, at den bliver virkningsløs i situationer, hvor du har mest brug for dem.

  3. Mål om der er nok dækmønster på dine dæk. Lovkravet er ved 1,6 millimeter, men Rådet for Større Dæksikkerhed anbefaler min. 3 mm mønsterdybde, hvor bilen også begynder at bremse dårligere. Og særligt på en ferietur med lange strækninger, høj hastighed og ekstra vægt slides de sidste millimeter hurtigt. Så vær sikker på dine dæk er et godt stykke over minimum inden bilferie starter.

  4. Herudover, er det vigtigt at dine dæk har det rigtige tryk, så bilen har det rigtige vejgreb. Med en fuldt oppakket bil, vil bilens vægt ændre sig og det kan påvirke dæktrykket. Ved forkert dæktryk vil bremselængden ændre sig, så det er en god idé, at tjekke om dæktrykket skal ændres.

  5. Få lavet en kontrol af din bils aircondition / klimaanlæg inden sommer – dels for at undgå astma og allergi, og dels selvfølgelig for at undgå, at du sidder med hele familien i stegende hede i en varm bil i Spanien.

  6. Har du fornyeligt skiftet oliefilter og fyldt olie på? Ellers er dette også en god idé at få gjort inden ferien. Det kan også være en god idé at tage en dunk olie med, da en køreferie godt kan bruge en del olie.

  7. Check også at køler-og sprinklervæske er fyldt op inden du skal kører langt.

  8. Sørg for, at der er reservehjul med i bilen. Og husk at se efter, om donkraft og det rigtige værktøj er på plads i bilen.

  9. Få styr på din vejhjælp og check at forsikringspapirerne er i orden, så du er sikker på, at alt er som det skal være inden uheldet måske er ude på den tyske autostrada eller de små italienske bjergveje. Det er vigtigt at medbringe bilens registreringsattest.

  10. Til sidst er det en rigtig god ide, at du har styr på, hvordan du skifter pærer og sikringer i bilen, hvis de skulle springe undervejs.

 

Læs også vores øvrige BLOGINDLÆG, hvor du kan få inspiration og gode råd om bilferie:


Hvilke krav er der til sikkerhedsudstyr?


Hvordan betaler jeg vejafgift i udlandet?

Hvordan pakker jeg til ferien?

 

God sommer!Udvalgte biler
Volkswagen Polo 1,0 TSi 95 Comfortline DSG
3.000 km.
203.880 kr.
Audi A3 1,6 TDi 110 Ambition SB
89.000 km.
188.880 kr.
Skoda Octavia 1,5 TSi 150 Style Combi DSG
10.000 km.
288.880 kr.
Volkswagen Touran 1,6 TDi 115 Comfortl. Connect DSG
11.000 km.
308.880 kr.
Nyheder & tips
Nyheder / blog / tips
Få gode tips og tilbud i din inbox
Permission *