Hvor varmt bliver det i min bil?

Solen skinner og det er 25 grader (ja vi venter stadig). Du har været en tur på stranden, med børnene i sommerland eller du har været i supermarkedet for at handle, og når du kommer tilbage, er bilen blevet glohed som en sauna og din aircondition skal køre på fulde blæs for at bringe temperaturen ned.

Men hvor varm er bilen rent faktisk? På en varm sommerdag kan bilen blive op mod 60 grader varm i løbet af få minutter, hvis den står parkeret i solen. Og hvorfor går det nu så hurtigt?
Det skyldes, at når solen bager ned mod jorden, så varmes luften i den lukkede bil op ligesom i et drivhus, og da luften inde i bilen står fuldstændig stille, så vil opvarmningen nærmest ingen ende tage.
Bilen bliver således langt varmere og langt hurtigere varm end de fleste tror. Normalt her i Danmark resulterer det højest i varm mælk og smeltet chokolade, men i yderste konsekvens kan det gå helt galt. Verden over kommer der hver sommer tragiske nyheder om omkomne kæledyr eller sågar spædbørn, som har mistet livet i bilens ekstreme varme.

Konklusion: Sørg så vidt muligt for at parkere i skyggen og tænk over, hvad du efterlader i din bil i sommervarmen - lad ikke hverken dyr eller ting, som kan blive varme eller smelte blive i bilen uden aircondition. Heller ikke selv du kun er væk i kort tid.Udvalgte biler
Volkswagen Polo 1,0 TSi 95 Comfortline DSG
3.000 km.
203.880 kr.
Audi A3 1,6 TDi 110 Ambition SB
89.000 km.
188.880 kr.
Skoda Octavia 1,5 TSi 150 Style Combi DSG
10.000 km.
288.880 kr.
Volkswagen Touran 1,6 TDi 115 Comfortl. Connect DSG
11.000 km.
308.880 kr.
Nyheder & tips
Nyheder / blog / tips
Få gode tips og tilbud i din inbox
Permission *