Hver 2. solgte elbil er en Nissan LEAF

Salget af elbiler i Danmark er allerede firedoblet i forhold til samme periode sidste år. Og den nye Nissan LEAF har taget føringen med en markedsandel blandt elbiler på over 50%. Særligt positivt er det, at de private købere nu er kommet på banen.

Mere end hver anden elbil, der i år er solgt i Danmark, er en Nissan LEAF. Og det er samtidig med, at elbilsmarkedet er firedoblet i forhold til samme periode sidste år. Så vi kan vist roligt sige, at danskerne har taget den nye Nissan LEAF til sig.

Det samme gør sig gældende i Europa, hvor Nissan LEAF også er den mest solgte elbil i år til dato. Der blev indregistreret over 18.000 nye Nissan LEAF i Europa fra januar til juni. De europæiske kunder har købt 37.000 eksemplarer af den nye LEAF, siden modellen blev introduceret i oktober 2017.

Generel stigning i salget af elbiler
Fra januar til og med juli er der indregistreret 536 elbiler i Danmark, og heraf er de 273 den nye Nissan LEAF. Siden introduktionen i oktober sidste år er der kommet godt 630 kundeordrer på den nye Nissan LEAF. Og mest interessant er det, at de 482 af disse er privatpersoner. Til sammenligning solgte vi blot 14 af den tidligere generation LEAF til privatkunder i 2016 og 2017. Så alt tyder på, at danskerne nu er blevet mere åbne overfor valge af elbil.

Selvom om elbilssalget år til dato er firedoblet i forhold til samme periode sidste år, har elbiler stadig en lille andel af det totale salg af biler. Totalbestanden af personbiler i Danmark ligger på ca. 2.500.000. Heraf er 0,35% elbiler. Indtil videre udgør elbilerne dog 0,40% af de samlede nyregistreringer, så hvis vi ser bort fra det stadig meget begrænsede totalantal, er der alt andet lige tale om en stigende tendens.

Ny teknologi og gratis strøm
Den nye Nissan LEAF tilbyder masse af køreglæde og komfort. Lige fra accelleration med 0-100 km/t på blot 7,9 sek. til avancerede teknologier som e-Pedal, hvor bilen i en stor del af tiden kan køres med brug af kun én pedal, og de avancerede førerassistentsystemer ProPILOT (adaptiv fartpilot og aktiv vognbaneassistent) og ProPILOT Park (automatisk parkering). Batteriet på 40 kWh-batteri leverer en rækkevidde ved blandet kørsel på 250 km i henhold til den nye europæiske WLTP-norm.

Herudover følger der i Danmark to års gratis strøm m/ladeboks med ved køb af en ny Nissan LEAF. Priserne starter ved kr. 283.880.

“Vi glæder os meget over den stigende interesse, vi har oplevet for Nissan LEAF og elbiler generelt. Nissan var som bekendt et af de første store bilmærker, der valgte at satse på 100% elbiler. Men ting tager jo tid, og at vende et marked til en helt ny teknologi er ikke noget, der bare sker over natten. Nu ser det virkelig ud, som om der kommer gang i elbilerne, og det kan vi kun glæde os over. Der er så mange muligheder med elbiler – også ud over blot at transportere os fra et sted til et andet. Og de handler alle om et bedre miljø med brug af mere vedvarende energi”, udtaler Ralph Gonsalves, der er landechef hos Nissan Danmark.

I Bilernes Hus kan du opleve det spændende model program fra Nissan inkl. Nissan LEAF. Du kan se de nyeste modeller både indenfor personbiler og erhvervsbiler, og få rådgivning om bilvalg og finansiering. Har du lyst til en prøvetur, så klarer vi også det. Vi glæder os til at se dig, og hjælper dig gerne med de spørgsmål, du måtte have omkring din næste bil.

 Publiceret: 16-08-2018
Udvalgte biler
Volkswagen Polo 1,0 MPi 75 Trendline
19.000 km.
153.880 kr.
Audi A3 1,0 TFSi 116 SB
6.000 km.
258.880 kr.
Skoda Octavia 2,0 TSi 190 Style Combi DSG
6.000 km.
299.900 kr.
Kia Ceed 1,4 CVVT Style SW
28.000 km.
173.880 kr.
Nyheder & tips
Nyheder / blog / tips
Få gode tips og tilbud i din inbox
Permission *