Kia Sportage 2022 1

Kia viser første billeder af ny Sportage

Kia offentliggør de første skitsebilleder af en helt ny Sportage, der kommer i 2022. Først til september får vi dog de første rigtige billeder at se.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Kia har præsenteret de første officielle teaserbilleder af den helt nye Sportage, som er 5. generation af mærkets mest populære SUV-model.

Den nye Sportage, som bliver præsenteret i Korea i juli, er blevet omhyggeligt udviklet til at blive det nye benchmark i sit segment – med et avanceret udvendigt og indvendigt design, opkoblingsteknologi og kraftfulde og særdeles effektive drivlinjer. Til september, og for første gang i modellens 28 år lange historie, vil Kia Europe præsentere en version af Sportage, som er dedikeret til det europæiske marked.

Kias nye designsprog, ”Opposites United”, som blev afsløret tidligere i år, er det centrale element på Sportage og påvirker alle aspekter af bilens fremtoning og karakter. De første billeder viser en SUV med et selvsikkert og banebrydende look med referencer til naturens perfektion og enkelthed med overgangen til mærkets nye designretning.

Muskuløst eksteriør og innovativt interiør

Den nye Sportage har en muskuløs fremtoning og en stærk, men raffineret silhuet. Detaljerne omfatter iøjnefaldende stramme, spændte karakterlinjer, der pryder bilens overflader. Fronten sender øjeblikkeligt et tankevækkende statement med sin detalje-orienterede sorte grafik på kølergrillen, som fylder hele bilens bredde. På bagenden falder muskuløse skulderlinjer blidt ned til de slanke dagskørelys, der flankerer det nye Kia logo og Sportage-emblemet.

Det indvendige design afslører en førerorienteret kabine med en dristig karakter, blød kvalitet og innovative teknologier. Det centrale element er et smukt udformet integreret kurvet og centralt placeret display.

- Med inspiration fra et værdisæt, som vi har udviklet, hvor naturen møder modernitet, udfordrer den nye Sportage de designmæssige normer med et modigt, men nutidigt udvendigt design og et smukt detaljeret og banebrydende interiør, fortalte Karim Habib, som er Senior Vice President og Head of Global Design Center.

- Med den nye Sportage ønskede vi ikke blot at tage et skridt fremad, men at bevæge os til et helt nyt niveau i SUV-segmentet.

Flere detaljer om designet om den europæiske version af den helt nye Sportage vil blive præsenteret i september i år.