Bilguiden Qashqai Siden

Nissan Qashqai
gør det hele lidt bedre

BILGUIDEN - Vi elsker biler

Test og anmeldelse af Nissan Qashqai

Se testen af den nye Nissan Qashqai på youtube.

Qashqai er en rigtig dansker darling, og lige nu findes der over 37.000 Qashqai'er på de danske veje. Derfor er det også en super vigtig model for Nissan som helst skal sidde lige i skabet.

Og hvad er der så egentlig sket med den nye Qashqai? Ny platform, nyt design, nye motorer, mere plads og mere udstyr er hovedpunkterne, så der er sket ikke så lidt. Men det er også nødvendigt, hvis den skal følge med konkurrenterne.

Qashqai har alle dage været veludstyret til prisen, og det er den nye model også. Helt fra begyndelsen får du selvfølgelig aircondition, fartpilot, parkeringssensor bag, automatisk nødbremse, vejbaneassistent og LED-forlygter.

Vælger du en mellemudstyret N-Connecta som Nissan forventer bliver bestseller i Danmark, bliver touchskærmen en tomme større (8") og får trådløs Apple Carplay, du får klimaanlæg og digital instrumentering, 360 graders kamera, app-opkobling, nøglefri betjening, 18” alufælge og varme i rattet.

Bilguiden Qashqai Interior

Interiøret i den nye Qashqai er højnet i kvalitet og blevet meget mere moderne med større skærme og digital instrumentering. Foto: bilguiden

Ekstraudstyr til små priser

Personligt mangler jeg lige en adaptiv fartpilot for at være helt tilfreds med udstyret. Heldigvis fås det som ekstraudstyr i en pakke til knap 8000 kroner, hvor du også får adaptive led-lygter som tilpasser sig vejen, du får head-up display og vognbaneassistent som holder bilen mellem striberne på vejen. Og så ville jeg nok også udnytte muligheden for elektrisk bagklap som i en pakke med led-tågelygter koster godt 4000 kroner.

Kan du undvære pakkerne – ja så er du allerede godt kørende i den nye Qashqai som samtidig giver et højt kvalitetsindtryk i kabinen.

Bilguiden Qashqaiplads

Der er mere plads i den nye Qashqai. Både på bagsæderne og i bagagerummet. Foto: bilguiden

Samme mål - mere plads

Qashqai er kun vokset ganske lidt på de ydre mål. Til gengæld betyder en ny platform med 2 cm større akselafstand, at pladsen inde i kabinen er udnyttet langt bedre.

Bagagerummet rummer hele 504 liter - det er 74 liter mere end i dens forgænger.

Bilguiden Qashqaibagagerum

Bagagerummet kan udvides og indrettes efter behov i bunden, så indkøbsposer ikke skøjter rundt. Foto: bilguiden

Ny potent mild-hybrid motor

Også på motorsiden er der sket noget med den nye Qashqai. Den fås ikke længere som diesel men kan fortsat fås med firehjulstræk. Man kan vælge mellem to mild hybrid-udgaver som egentlig bare betyder den har et lille ekstra batteri som hjælper til ved igangsætning og acceleration. Motoren fås enten med 140 hk og manuelt gear eller 158 hk og et nyudviklet digitalt styret Xtronic automatgear.

Med automatgearet egner Qashqai sig fortsat til campingvognen og må trække hele 1800 kg på krogen.

Og mens automatgearet imponerer, er brændstofforbruget på ca. 16 km på literen godkendt for en SUV med Qashqai's både fysiske størrelse og motorstørrelse.

Med tre køreprogrammer kan du alt efter temperament være med til at påvirke brændstofforbruget ved at vælge mellem Eco, Standard og Sport.

Bilguiden Qashqaibagdoere

Bagdørene i den nye Qashwai kan åbnes stort set 90 grader, hvilket giver en rigtig god indstigning til bagsæderne. Foto: bilguiden

Ny hybridmotor kommer

Står du og savner en hybridløsning, så er den på vej til Qashqai. Det bliver dog ikke som mange andre mærker der tilbyder en opladelig plug-in hybrid, men i stedet en helt ny teknologi fra Nissan.

Den nye e-Power motor består af en benzinmotor der kører konstant ved det mest optimale omdrejningstal. Benzinmotoren føder derved et batteri med strøm, så batteriet hele tiden har energi til elmotoren, som så tilfører energi til drivlinjen og hjulene. På denne måde skal benzinmotoren aldrig køre i høje omdrejninger og giver derved den bedste kombinerede brændstoføkonomi. De endelige tal kendes dog endnu ikke.

Se også:
Gennemgang af den nye Nissan Qashqai

Tilfører den nye motor samme køreoplevelse som denne Qashqai med automatgear er der grobund for en værdig afløser med endnu bedre brændstoføkonomi. Men er du ikke til en hybridløsning og har måske behov for at trække en campingvogn, så er der ingen grund til at vente med at tage en prøvetur i den nye Qashqai.

Med andre er den nye Qashqai klar til at tage kampen op efter den foregående og fortsætter de samme dyder med en god gedigen kørekomfort tilsat stor rummelighed og en høj kvalitet.

Bilguiden Qashqaibagende

Nissan har fokuseret på at nedbringe vægten af Qashqai. Blandt andet er bagklappen lavet af aluminium. Foto: Bilguiden

ANMELDELSER

Det skriver anmelderne

I tvivl om Nissan QASHQAI er den rigtige for dig? Vi har samlet anmeldelser af bilen her. Bemærk at anmeldelser kan have forskellig dato og at bilen kan være blevet opgraderet siden anmeldelsen.

 

  • "Nissan afslører nu den nye Qashqai. Bilen er tro mod sit koncept, men er gennemgribende fornyet og forbedret på alle punkter. "
    Der gives ikke score
  • "Den nye Nissan Qashqai er ikke bare helt ny i forhold til forgængerne, men byder også på avancerede drivlineløsninger, som gør det muligt at tilgodese de flestes behov."
    Der gives ikke score
  • "Nu er Nissan klar til at tage førstepladsen tilbage på salgs-hitlisten med tredje generation af Qashqai, som er blevet væsentligt skarpere at se på."
    Der gives ikke score

Brugt Nissan Qashqai? Find den her

Brugte biler

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin