BN AUG 17 133 BH Logo WEB

Få din bil sporet og spar penge

Din bils styretøj er en afgørende faktor i forhold til din bils sikkerhed. En forkert sporing slider mere på dæk og brændstof end du måske er klar over.

Book tid

4-hjulsudmåling / sporing af bilen

Som med alt slides dine bils hjul med tiden. Det betyder at hjulene over tid kan få en skæv vinkel på vejen, og dermed bliver slidt skævt. Du kender det måske fra dine egne sko hvor de med tiden bliver mere slidt på bestemte dele af sålen alt afhængigt af hvor din fod lægger den største vægt. Før eller siden bliver skoene ubehagelig at gå i. Det samme gør sig gældende for din bils hjul.

Typisk symptomer på at din bil trænger til en 4-hjulsudmåling

  • Bilen trækker til siden
  • Bilen kører ustabilt og er svær at styre
  • Rattet ryster under kørsel
  • Rattet føles tungt, når du drejer
  • Dækkende slides ujævnt (kan ses på dækmønsteret)
  • Du er kørt på noget f.eks. en høj kantsten

Kan du genkende noget af ovenstående bør du straks få din bil sporet.

Vinklen på din bils hjul er afgørende

Skæve hjulvinkler medfører øget slidtage og øget brændstofforbrug. Det er altså en god investering af få kontrolleret vinklen på din bils hjul løbende. Vi justerer dine hjul ved hjælp af avanceret computerudstyr, der måler om hjulene og styretøj står skævt. Det sikrer en korrekt sporing, og du kan roligt færdes i trafikken.

 

4-hjulsudmåling uden sporing 395 kr.

Vi monterer vores professionelle måleudstyr på din bils hjul og finder ud af om hjulene står lige på vejen.

Fast lavpris

Hvad er en 4-hjulsudmåling?

En indstilling af bilens hjul kræver et særligt værktøj, der spændes på bilens hjul og tilkobles en computer. Herefter kan vores mekanikere, ud fra bilproducentens specifikationer måle hjulenes position, og se om alt er korrekt indstillet. Helt præcist måler vi følgende:

  • Hjulenes hælding ift. det lodrette plan (cambervinklen)
  • Fjederbenets hælding frem og tilbage (castervinklen)
  • Vinklen mellem baghjulets løbelinje og akslernes centerlinje (løbsvinklen)
  • Den vinkel der dannes når hjulene peger mod eller fra hinanden (toe-in/toe-out)

For din egen sikkerheds skyld

Styretøjet er en afgørende faktor i forhold til din bils sikkerhed. Der skal faktisk ikke ret meget til at rykke på indstillingerne af hjulvinklerne, og når skaden først er sket, slider det på dine dæk og dermed dit styretøj. Vi anbefaler at du får tjekket dit styretøj mindst én gang om året. Hjul der er sporet korrekt, holder meget længere, hvilket er en fordel for din pengepung. Når dækkene holder længere, betyder det også mindre belastning for miljøet.

Er dine dæk slidt skævt?

En korrekt sporing sikrer dig at dine dæk har det optimale vejgreb. En forkert sporing derimod slider mere på dæk og brændstoføkonomi, end de fleste er klar over. Du kan nemt og hurtigt se på dine dæks mønster om de slides ujævnt. 

 

BN AUG 17 146

Sporing vs. afbalancering

Ved en sporing indstilles bilens hjulvinkler i den korrekte position, således at de står vinkelret mod jorden og parallelt med hinanden. Ved en afbalancering sikrer man at hjulene kan rotere uden at de vibrerer og ryster. En korrekt sporing og afbalancering giver dig komfort, unødig slidtage på dækkenen og du sparer samtidig penge på brændstof.

Er du i tvivl om din bil trænger til en en 4-hjulsudmåling / sporing?

Kontakt os