Bilguiden Xtrail Forfra

Det siger anmelderne
om Nissan X-Trail

BILGUIDEN - Vi elsker biler

Test og anmeldelse af Nissan X-Trail

Den nye Nissan X-Trail er fjerde generation, og den blev første gang lanceret i 2001. Det er en SUV med masser af plads til familien, og så giver den muligheden for både 5 og 7 sæder. Indvendigt er der masser af komfort og lækre designdetaljer, og der er virkelig tænkt over, hvordan pladsen udnyttes bedst. For eksempel den svævende midterkonsol, hvor der er praktisk opbevaringsplads under. Bilguidens motorjournalist gennemgår den nye X-Trail for dig herunder:

VIDEO: Se Bilguidens gennemgang af den nye Nissan X-Trail.

Den nye SUV Nissan X-TRAIL er fjerde generation af Nissans største model på det danske marked. Er du en af dem, som har manglet plads i den populære lillebror Qashqai og måske endda har savnet den tidligere Qashqai+2, så kan X-Trail meget vel være løsningen for dig.

Nissan X-TRAIL bygger på samme platform som den nyeste Qashqai. Den er dog omkring 24 cm længere og har også en lidt længere akselafstand som giver den markant mere plads på bagsæderne og i bagagerummet. Samtidig har du mulighed for hele syv sæder. De sidste to sæder er dog forbeholdt børn eller unge med en højde under 160 cm.

Bilguiden Xtrail Bagfra Siden

Den nye Nissan X-Trail bygger på samme platform som Qashqai men er væsentligt større. Foto: Bilguiden

Ny motor med firehjulstræk og automatgear

Den nye X-TRAIL fås ikke længere med dieselmotor. Til gengæld fås den som 160 hk mild hybrid med benzinmotor og et utroligt velkørende Xtronic automatgear, eller med en ny 200 hk e-POWER-motor, der dog kun kan kombineres med fem sæder. Ved e-POWER fungerer benzinmotoren som generator for et mindre batteri på knap to kWh, der føder drivlinjen med effekt. Det er altså elmotoren og batteriet som driver hjulene, mens benzinmotoren udelukkende bruges til at oplade batteriet. På den måde påvirkes benzinmotoren ikke på samme måde af accelerationer og fungerer generelt ved et lavere omdrejningstal.

e-Power motoren forbedrer da også brændstoføkonomien fra mild hybridens gennemsnit på ca. 14 km/liter til 17 km på literen samt giver en væsentligt lavere CO2-udledning.

Du kan også få e-POWER-motoren med firehjulstræk under navnet e-4ORCE. Her er der igen mulighed for syv sæder.

Bilguiden Xtrail Forfra1

X-Trail fås som kun med benzinmotor som mild hybrid eller med den nye e-POWER-motor. Foto: Bilguiden

Bagagerum med plads og anhængertræk til traileren

Den nye X-Trail har stort set samme størrelse som sin forgænger men pladsen i bagagerummet er dog øget med omkring 20 liter til i alt 585 liter ved modellen med fem sæder. Tilvælger du den tredje sæderække, skal du trække 100 liter fra bagagerumskapaciteten. Har du alle syv sæder i brug er bagagerummet igen reduceret til moderate 310 liter.

Anhængervægten på X-TRAIL lyder på maksimalt 2000 kg med fem sæder. Med syv sæder er kapaciteten reduceret til 1800 kg. Det samme som udgaven med firehjulstræk må trække med fem sæder (1650 kg med syv sæder). Som e-POWER begrænses anhængervægten til maksimalt 670 kg.

Bilguiden Xtrail Bagagerum

Bagagerummet i X-Trail kan rumme op til 585 liter. Med 7 sæder er tallet 100 liter lavere. Foto: Bilguiden

Bilguiden Xtrail 3Saederaekke

Nissan siger selv, at passagererne på de sidste to sæder ikke bør være højere end 160 cm. Foto: Bilguiden

Flot interiør og højt udstyrsniveau

X-TRAIL fås i tre velkendte udstyrsniveauer. Acenta, N-Connecta og Tekna. Udstyrsmængden er utroligt høj fra begyndelsen og inkluderer blandt andet 3-zoners klimaanlæg, opvarmet rat, 8” infotainment med trådløs Apple Carplay (kablet Android Auto), fuld LED-forlygter, parkeringssensor for/bag med bakkamera og sikkerhedsudstyr som aktiv nødbremse, vejbaneassistent, automatisk nødopkald, blindvinkelalarm, træthedsregistrering og adaptiv fartpilot.

Vælger du N-Connecta får du yderligere en Navigation Pack med 12” infotainmentskærm med 360-graders kamera og app-opkobling med fjernstart og over-the-air opdateringer, tagrælinger, intelligent nøgle med hukommelse og 12” digital instrumentskærm.

Tekna topper op med blandt andet flere automatiserede hjælpesystemer som intelligent vejbaneassistent som kan holde bilen mellem vejstriberne, automatisk hastighedstilpasning efter skilte og farttilpasning i fx rundkørsler. Derudover Head-up display, fuld lædersæder, adaptive LED-forlygter og parkeringsassistent.

Bilguiden Xtrail Interior

X-Trail har en klassisk og enkel indretning med masser af aflægningsplads. I Tekna er mere interiør læderbeklædt. Foto: Bilguiden 

ANMELDELSER

Det skriver anmelderne

I tvivl om Nissan X-Trail er den rigtige for dig? Vi har samlet anmeldelser af bilen her. Bemærk at anmeldelser kan have forskellig dato og at bilen kan være blevet opgraderet siden anmeldelsen.

 

  • "Den store SUV Nissan X-Trail lever lidt i skyggen af den yderst populære og lidt mindre Qashqai. Priserne er højere, men du får også mere plads og mulighed for syv pladser."
  • "Nissan har lyttet til kritikerne og valgt at tilbyde en større dieselmotor med firehjulstræk i den netop faceliftede X-Trail. Det gør den japanske SUV interessant for flere."
    Der gives ikke score
  • "X-Trail tilbyder rummelighed, komfortable elementer og en flot udstyrsliste til fair priser. "
    Der gives ikke score

Brugt Nissan X-Trail? Find den her

Brugte biler

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin