Img 20181105 143931

BMW-værksted klar til el og hybrid

Få serviceret og repareret din BMW i3 og and BMW hybrid/plugin-in hybridbiler hos Bilernes Hus' autoriserede BMW-værksted. Vores mekanikere er fuldt opdaterede og har det nyeste udstyr til rådighed.

Peter Jensen
·

Vores autoriserede BMW-værksted kan bryste sig af også at være autoriseret værksted for BMWs hybridbiler og BMW i3, der er BMW's bud på en lille elbil.

Book en tid på værkstedet allerede nu.

BMW I3 og Hybrid Technician

Det er ikke hvem som helst, der kan og må servicere el- og hybridbiler fra BMW. Nu har vores BMW Master Tekniker (det højeste niveau indenfor BMW i mekanisk uddannelse) Allan Rasmussen været på to ugers efteruddannelse på BMWs kursuscenter i Sverige.

Efter to uger med teori og praktisk erfaring kan han nu kalde sig BMW i3 og Hybrid Technician. Han er dermed autoriseret til at kontrollere, servicere og reparere din el- eller hybridbil fra BMW.

Test først - så kursus

Inden Allan Rasmussen overhovedet kommer på kursus, skal han først godkendes af BMW. Den tyske bilproducent kræver, at Allan Rasmussen laver sit hjemmearbejde først i form af specielle uddannelsesfilm, han skal se inden samt bestå en skriftlig test, før han kan blive godkendt til kurset.

- Det er to uger med et hårdt pakket program med både teori og praktiske opgaver, hvor vi fx prøver at skille en BMW i3 ad, fortæller Allan Rasmussen.

På kurset bliver der især lagt vægt på sikkerhed, fordi mekanikerne kommer til at stå og arbejde med højvolt strøm, når el og hybridbiler er på ”operationsbordet”.

Prøvetur i BMW I3

Kursusdeltagerne, der hovedsageligt var fra Norge og Sverige, skulle også ud og prøvekøre bilerne, så de havde en fornemmelse for, hvordan bilerne er at køre i for kunderne.

Allan Rasmussen lægger ikke skjul på, at han tidligere ikke var meget til elbiler, men en tur i BMWs i3 har skubbet gevaldigt til hans tidligere overbevisning:

- Jeg blev virkelig positiv overrasket over, hvor godt sådan en i3 kører. Den er hurtig, let og så er der jo ingen støj. Kun lidt fra dækkene. Det var altså en helt speciel oplevelse.

Opdateret værksted og elbilsmekaniker

Foruden efteruddannelse til Allan Rasmussen kræver det også en opdatering af værkstedet at kunne servicere el- og hybridbiler.

Foruden speciallader, så din bil kan lades op hurtigt, har Bilernes Hus også indkøbt BMW batterimålere og en lang række af specialværktøj, der skal bruges, når i3 og BMW hybridbiler skal serviceres og evt. repareres.

Morten Schmidt, BMW Servicerådgiver, fortæller også, at Allan Rasmussen ikke er den sidste mekaniker, der kommer på BMWs el- og hybridkursus. Til næste år skal endnu en mekaniker af sted, så vores værksted bliver endnu bedre rustet til at tage imod, hvad vi formoder bliver, et stigende antal el- og hybridbiler.