Bilerneshus Indgang

Enterprise Rent-A-Car i Bilernes Hus

Den amerikanske biludlejningsgigant Enterprise Rent-A-Car åbner i Silkeborg. Det giver dig en nem mulighed for at blive billigt kørende fra én time til 12 måneder.

Peter Jensen
·

Fra den 1. juni finder du Enterprise Rent-A-Car, der har over 9000 stationer på verdensplan, hos Bilernes Hus i Silkeborg.

Enterprise i Danmark har allerede ti udlejningsstationer i landet, hvor flere er placeret hos bilforhandlere. I Silkeborg ser de også stor værdi i at udvide sortimentet. Danskerne er nemlig ved at få øjnene op for biludlejning som andet end transport på den årlige charterferie.

- Vi oplever, at efterspørgslen for biludlejning vokser over hele landet. Folk vil have mere fleksibilitet og have adgang til et køretøj på mange forskellige måder, der kan være et alternativ eller supplement til det at eje en bil på traditionel vis, siger Ivan Dyrlund, der er administrerende direktør i Bilernes Hus i Silkeborg og nu også ansvarlig for Enterprise Rent-A-Car her i det midtjyske.

- Vi vil selvfølgelig gerne stadig sælge og lease biler i vores forretning, men med biludlejning – og ikke mindst mini-lease - får vi endnu et ben at stå på og håber at appellere til et endnu bredere publikum. Er der fx leveringstid på en ny bil, kan vi med Enterprise Rent-A-Car tilbyde en billig bil i den mellemliggende periode. Det kan også være en smart måde at teste sit behov af over længere tid, udtaler han om den nye forretningsområde.

Spar penge og lej bilen

Hos Enterprise kan du leje din bil helt ned til kun én time, og skal du på weekend med familien, kan der ligefrem være penge at spare ved at leje en bil frem for fx offentlig transport.

Ivan Dyrlund giver som eksempel to voksne, der skal fra Silkeborg til Aalborg fra fredag til søndag middag. De lejer hos Enterprise en Renault Clio, der med brændstof og ekstra kilometer koster omkring 1.100 kroner inklusive kaskoforsikring (aktuel dagspris). Skulle de to med tog t/r inkl. pladsbilletter, er prisen faktisk en smule dyrere.

Enterprise forsøger altid at have landets billigste priser på biludlejning, men ifølge Ivan Dyrlund er der mange andre parametre end bare prisen, der taler for at leje bilen.

- Du har bilen til rådighed hele weekenden, ligesom du kan aflevere den hos os på alle tidspunkter inden for lejeperioden. Det giver dig alt andet lige en utrolig fleksibel løsning, hvor du ikke er bundet af eksempelvis afgangstider. Og skal man flere af sted end to, så er der ligefrem rigtigt mange penge at spare ved at leje en bil, siger Ivan Dyrlund.

Store forventninger til mini-lease

Mini-lease har de seneste år vundet kraftigt frem især i de større byer, hvor mange bruger det som et reelt alternativt til at eje eller lease sin egen bil.

- Mini-Lease er en form for langtidsleje, hvor du har bilen fra minimum én måned og helt op til 12 måneder. Det er utroligt fleksibelt, da der er ingen binding eller udbetaling, og prisen starter på 2.795 kr. om måneden inklusive forsikring, ejerafgift og service. Det er Danmarks billigste, udtaler han og fortsætter:

- Mange folk kender ikke deres transportbehov langt ud i fremtiden og vil ikke binde sig i længere tid. Her kan du blandt andet skifte bil hver måned, hvis dit behov pludseligt skulle ændre sig, og du har brug for en stationcar en periode,  lyder det fra direktøren, der har store forventninger til, at det nye leasing-produkt også får succes i Silkeborg.
Mini-lease bliver også brugt af mange virksomheder og især håndværkere, da det er en glimrende måde at supplere de eksisterende biler og varebiler i forbindelse med sæsonudsving og perioder med ekstra arbejdspres.

Enterprise åbner officielt dørene i Silkeborg den 1. juni, og du kan allerede nu booke din lejebil på www.enterprise.dk, og mini-lease sker på www.mini-lease.nu.

Fakta om Enterprise Rent-A-Car
  • Etableret i 1957 og er i dag verdens største biludlejningsselskab med mere end 90.000 ansatte.
  • På det amerikanske marked har Enterprise-koncernen en andel på mere 50 % og er således større end Avis og Hertz tilsammen.
  • Flåde på over 1,9 millioner biler globalt.
  • Med over 9.000 forretninger, datterselskaber og franchise-tagere er Enterprise repræsenteret i 70 lande over hele verden.
  • Pt. ti stationer i Danmark – Københavns Lufthavn, København N, Billund Lufthavn, Fredericia, Aarhus, Aalborg Lufthavn, Odense, Svendborg, Esbjerg og Silkeborg.
  • Der planlægges at åbne endnu en række nye stationer i løbet af efteråret.