BN AUG 17 135 BH Logo

Hvilke sommerdæk skal jeg vælge?

Når frosten for alvor sluppet sit tag og temperaturen konsekvent er over 7 grader, så er det ved at være tid til sommerdæk. Her får du gode råd med på vejen, så du kan vælge de helt rigtige dæk til dig og din bil.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Når temperaturen ikke siger under 7 grader, at det på tide at finde sommerdækkene frem.

Måske har du allerede nogle, men skal du ud og købe nye sommerdæk eller sommerhjul, er der nogle råd vi vil give dig med på vejen, så du kan vælge de helt rigtige. Vi ved nemlig godt, at det nogle gange kan være lidt af en jungle, at finde det helt rigtige udstyr til din bil.

Vælg et velkendt mærke

Der er mange mærker af sommerdæk og -hjul derude, men først og fremmest vil vi råde dig til at holde dig til ”mærkevarerne”. Her er du nemlig sikker på, at kvaliteten er i orden, da dækfabrikanterne bruger mange penge på udvikling og research for at producere de bedste dæk.

Check også de mange dæktest og find ud af hvilke dæk, der har klaret sig bedst. De billige dæk klarer sig typisk også dårligt i test, så det er bestemt ikke på dækkene, du skal spare! Der er ingen grund til at tage nogle chancer med din sikkerhed.

Vælg dæk der passer

Udover at du skal finde det dækmærke, du vil købe, så er det også vigtigt at finde den dæktype, der passer til din bil. Vælger du de forkerte dæk, kan det faktisk være både farligt og ulovligt.

Hvert år udfører FDM i samarbejde med deres europæiske søsterorganisationer en omfattende dæktest af både vinter- og sommerdæk. Du kan se den nyeste test af sommerdæk her.

I den nyeste udgave testes 16 tommer og 17 tommer sommerdæk. Her lyder top fem således:

Sommerdæk 205/55 R16 V 
Continental PremiumContact 6 *****
Semperit Speed-Life 3 *****
Bridgestone Turanza T005 ****
Goodyear EfficientGrip Performance 2 ***
Kumho Ecsta HS51 ***
Sommerdæk 225/50 R17 Y
Falken Azenis FK510 *****
Continental PremiumContact 6 ****
Kumho Ecsta PS71 ****
Bridgestone Turanza T005 ****
Michelin Primacy 4 ***

Køb af brugte dæk

Overvejer du at købe brugte sommerdæk skal du sikre dig, at de er i god stand, når du køber dem. De skal ikke blot have tilstrækkeligt med dækmønster, det er også vigtigt, at de brugte hjul eller dæk har været opbevaret korrekt, hvilket vil sige, at de har ligget tørt og køligt – det har dækkene bedst af.

Er du i tvivl om, hvilke dæk der passer til din bil, så bør det stå i bilens instruktionsbog. Alternativt står vores konsulenter altid klar til at vejlede dig. Det er bare en del af vores gode dækservice. Vi klarer også gerne dækskifte for dig.

Udover dækskifte inkluderer vores dækservice også et tjek af dine dæk og vi tilbyder også opbevaring af dine dæk på vores kæmpe dækhotel. Se mere under Dækservice og dækhotel.