Bilerneshus Skoda

Hvilken biltype skal jeg vælge?

Der er mange ting at overveje, når du skal vælge ny bil. En af de første overvejelser er størrelsen. Her gennemgår vi de forskellige bilklasser for dig.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·
Når du skal købe ny bil, er der mange ting, der skal overvejes. Her har vi samlet en lille guide til dig, der er i tvivl om, hvilken størrelse bil, du har behov for.

Microbil eller minibil? Hatchback eller stationcar? Eller hvad med en SUV?

Når der skal købes ny bil er det for de fleste en stor beslutning. Samtidig kan det være svært at finde ud af, hvad der er det helt rigtige valg.

Derfor har vi lavet en lille guide til dig, så du kan få styr på, hvilke forskelle og fordele der er ved mikrobiler, minibiler, hatchback, stationcar og SUV.

Mikrobilen - til dig, der kan klare dig med lidt

Mikrobilen, som fx en Peugeot 108 eller en VW Up!, er optimal til dig, der bor og kører i byen. Mirkobilen er kompakt og lettere at parkerer, for du kan nemt overskue både for- og bagende fra førersædet.

Mikrobilen er billigere at anskaffe sig og meget økonomisk at køre i, da den kører langt på literen, har en billig ejerafgift (beregn din afgift på Skats hjemmeside). Generelt er mikrobiler billigere at få serviceret og repareret, hvis uheldet skulle være ude.

Mikrobilerne har ikke meget bagageplads, men ok plads til indkøbsposer eller sportstasken, når du skal hen og træne.

På de fleste mikrobiler er det ikke tilladt at have anhængertræk, men du kan udvide bagagepladsen med en tagboks, hvis du har brug for det.

Du finder vores udbud af mikrobiler under ”minibil-bybil”. Her har vi også og del af vores minibiler.

Minibilen - til dig, der har brug for lidt mere

Minibilen er større, har mere udstyr og væsentligt større bagagerum end mikrobilen. En minibil er fx en VW Polo eller en Peugeot 208.

Minibilen passer til de fleste familier, især hvis du ikke skal køre rundt med fx barnevogn eller klapvogn.

Vores minibiler finder du både under ”minibil-bybil” og under ”lille familiebil”.

Hatchback - med et praktisk og anvendelig bagagerum

Bilgruppen, vi kalder hatchback, har fået sit navn fordi bagklappen er hængslet bag på, helt oppe ved taget. Det gør, at bagklappen åbner højt op – og afslører et bagagerum, hvor der er plads til det meste.

Mange foretrækker en  hatchback fremfor en stationcar, da det er nemmere at nå de ting, der ligger bagerst i bagagerummet. Samtidig fylder bagklappen heller ikke ligeså meget bagud, når den åbnes.

Blandt populære hatchback kan vi nævnte VW Golf, Skoda Octavia og Volvo V40.

De hatchback vi har på lager, finder du både under ”minibil-bybil” og under ”lille familiebil”.

Stationcar - til dig med behov for mere plads

Med fx en Renault Megane eller en VW Passat, der begge er stationcars, får du væsentligt mere plads. Med en stationcar får du mere plads i både kabinen og især i bagagerummet.

En stationcar har plads til hele familien og deres udstyr som fx barnevogn. Det gælder både til hverdag og når familien skal på ferie.

Hatchbacken eller minibilen er fin til hverdag for mange familien, men det kan det knibe med bagageplads, når kalenderen viser weekend eller ferie. De problemer får du ikke med en stationcar.

Vores stationcars finder du under ”Stor familiebil”.

SUV – til dig der ønsker plads og højt udsyn

SUV står for Sports Utility Vehicle og er en mellemting mellem en firehjulstrækker og en stationcar, som fx en Nissan Qashqai. En SUV kaldes ofte også en crossover. En SUV kan have firehjulstræk, men ikke nødvendigvis.

En SUV har en øget frihøjde (afstanden mellem bilens bund og vejen). Det betyder selvfølgelig, at den bedre kan klare grusveje og offroad kørsel end andre bilmodeller.

Den høje frihøjde gør også, at du ”stiger ind” og ikke ”ned” i bilen, hvilket er en af grundene til, at netop SUV'en er blevet meget populær de seneste år. Med den høje indstigning sidder du nemlig højt og har et rigtig godt udsyn over trafikken.

En SUV er også et rigtig godt valg til dig, der har brug for at trække noget ekstra som fx campingvogn, hestetrailer eller bådtrailer, fordi SUV'en ofte er godkendt til en højere anhængervægt end almindelige biler.

Vores SUV'er finder du under ”Stor familiebil” eller ved at søge på SUV i søgefeltet.