Istock 1204150667

Hvordan bliver jeg elitebilist?

Der er penge at spare på forsikringen, hvis du er elitebilist. Sammenlign markedet, inden du vælger, for der er stor forskel på både krav og fordele. Nogle steder kan du endda blive elitebilist ved at skifte.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

De fleste danske bilejere benytter deres bil hver eneste dag. Dog kan en bilforsikring være dyr, og det kan være svært for nogle at finde plads i budgettet til denne slags forsikring.

Det er næppe tilfældet at ét selskab opfylder alles behov, dog kan muligheden for at blive elitebilist og derved spare penge på din bilforsikring, være med til at påvirke valget.

Forskellen på de krav som forsikringsselskaberne stiller for at opnå titlen som elitebilist, kan variere meget fra selskab til selskab. Ligeledes kan fordelene også være forskellige. I denne artikel er der taget udgangspunkt i nogle af Danmarks største forsikringsselskabers krav til, hvornår du betegnes som elitebilist og hvilke fordele der følger med.

Hvornår er man elitebilist?

Men hvordan bliver man elitebilist, og hvilke krav skal du opfylde for at tilegne dig denne titel? Kravene for at opnå den prestigefylde titel variere meget for forsikringsselskab til forsikringsselskab. Oftest tager man udgangspunkt i alder samt antal kørte år uden man har forårsaget nogle skader. Nedenfor er der taget udgangspunkt i tre forskellige forsikringsselskaber, og deres krav til at blive elitebilist. 

Fordele ved at være elitebilist

Som elitebilist følger en lang række fordele. Ikke nok med at du får en billigere forsikring, så øger du også sikkerheden for dine medmennesker, medpassagerer og ikke mindst dig selv. Hvis man ser det fra et økonomisk perspektiv, er det også fordelagtigt at være elitebilist, da langt de fleste forsikringsselskaber ikke hæver prisen på din bilforsikring ved skade.

Hvad hvis jeg kommer ud for et uheld?

Hos nogle selskaber er bilforsikringen også trinreguleret. Det betyder at man indtræder på et trin alt efter ens alder, anciennitet, og i nogle tilfælde antallet af forsikringer hos det pågældende selskab.

Hvis du som elitebilist kommer ud for et uheld, kan det igen variere meget for selskab til selskab, om hvordan de tackler dette i forhold til din status som elitebilist. Hos nogle selskaber bliver du lavere rangeret på trinstigen og din forsikring vil derved blive dyrere.

Derimod er der også selskaber som ikke ændre prisen på din forsikring hvis du som elitebilist kommer ud for et uheld. På den måde kan selskaberne sikre sig mod tab af kunder. En god idé er at altid tjekke op på vilkårene hos de enkelte selskaber.

Sammenlign markedet

Som sagt får du en lang række fordele som elitebilist, dog er den specifikke udbyder nødvendigvis ikke den billigste/bedste på markedet. For at finde den billigste løsning på markedet, kan du benytte Samlino.dk til at sammenligne markedet og finde den billigste bilforsikring. På denne måde kan du få et overblik over de forskellige udbydere og vælge den bilforsikring, der passer bedst til dine behov. Oftest har du også mulighed for at viderebringe din anciennitet fra et selskab til et andet.