Istock 1287044692

Hvordan gør jeg min bil forårsklar?

Når vinteren er ovre, er det tid til at få din bil gjort forårsklar både ude og inde. Ikke mindst for at få fjernet vinterens spor. Her får du en guide til, hvad du skal have fokus på.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Vinteren er snart forbi, og foråret banker på. Dét skal din bil også have lov til at mærke.

En lang vinter med sne, regn, slud, frost og salt kan nemlig være rigtig hård ved bilen, og det er derfor en god idé, at give den en grundig FORÅRSKLARGØRING, hvor du går den efter både indvendigt og udvendigt. Og ikke mindst - får vasket vinterens spor af.

Dét betyder nemlig at:

 • Din bil vil holde sig flottere længere
 • Gensalgsværdien er større
 • Bilen undgår at få rust

Udvendig klargøring

Den udvendige klargøring af bilen inkluderer:

 • Grundig vask
 • Tjek for lakskader
 • Tjek lygter
 • Tjek viskerblade
 • Smør bevægelige dele

Det er desværre ikke nok bare at køre bilen gennem en vaskehal, hvis du vil gøre det ordentligt. Du skal ind i alle de kroge, du ellers ikke plejer at tænke over, når du vasker bil, da saltet sætter sig i tx. hjulkasser og panelkanter.

Når du vasker bilen grundigt og bilen skinner er det en god idé at tjekke den for eventuelle småskrammer og stenslager det. For at undgå rust skal eventuelle småskader nemlig ordnes så hurtigt som muligt. Nogle kan du måske selv lave, men større skader synes vi alligevel, du skal komme til os med.

Nu er det tid til at tjekke om vinduesviskerne fungerer som de skal og at gummiet er helt.

Sidst, men ikke mindst, er det en god idé at gå bilens olie, kølervæske og sprinklervæske efter, ligesom viskerarme, og hængslerne med fordel kan smøres.

Indvendig klargøring

Når det udvendige er klaret, skal det indvendige også lige have en omgang. Det inkluderer:

 • Oprydning
 • Støvsugning
 • Aftørring af bilen interiør

Åben alle døre så der bliver luftet godt ud, imens du får tømt bilen for alle unødvendige ting og sager, samt banket måtterne. Efter en grundig støvsugning af hele kabinen og bagagerummet skal alle overflader tørres af med en fugtig klud. Du kan evt. overveje et vinylplejeprodukt der ikke fedter.

Vinduerne skal også have en tur. Her kan der med fordel benyttes et par dråber koncentreret opvaskemiddel, når ruderne skal poleres, - dét hjælper til at holde ruden fri for dug.

SE MERE OM KLARGØRING OG PRISER HER

Sommerhjul

Sidst opgave i forårsklargøringen er naturligvis at få skiftet til sommerdæk. Når temperaturen rammer omkring 7 grader, er det tid til at få byttet hjulene ud. Husk at tjekke om mønsterdybden er mindst 1,6 mm, som loven foreskriver, og at sommerdækkene ikke er møre, revnede eller har små sten siddende.

Nu står din bil helt skarp igen og er klar til at køre forår og sommer i møde.