Istock 1150580548

Hvordan pakker jeg til bilferien?

Er du en af de mange danskere, der tager bilen på ferie, er der her gode råd til, hvordan du pakker bilen og sørger for, at den lange tur bliver så behagelig som muligt for alle i bilen.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Over 1 millioner danskere foretrækker at tage bilen, når de skal på ferie. Når kør-selv-ferien skydes i gang, er det vigtigt, at pakke bilen korrekt, så sikkerheden ikke sættes over styr og så alle i bilen får en god start på ferien.

Her kommer Bilernes Hus med en kort guide til hvordan bilen bedst pakkes til ferie:

FORDEL BAGAGEN KORREKT
De tungeste tasker og kufferter skal ligge inderst og altså så langt frem i bilen som muligt, så vægten derved bliver fordelt på midten. Det giver bedre vægtfordeling og dermed også bedre køreegenskaber. De ting, der eventuelt skal benyttes undervejs på turen, skal være let tilgængelige. Placér derfor ekstra trøje, regntøj, skiftesko, mad og drikke yderst i bagagerummet, så det er nemt at få fat i. Løse ting bør ikke lægges på hattehylden, da selv mindre genstande rammer rigtigt hårdt ved en hård opbremsning.

SIKKERHEDSUDSTYR
Advarselstrekant, pulverslukker og den gule sikkerhedsvest skal være i bilen, selvom det måske kan virke uoverskueligt med alt det andet, der skal være plads til i bilen, men skulle uheldet ske, er det vigtigt at have med. Tjek også hvilke krav der er til sikkerhedsudstyr i det land, du skal på ferie i, da dette varierer fra land til land.

UNDERHOLDNING
Og så er der den måske største udfordring – rollingerne på bagsædet! For dem skal der også pakkes til. I dag er mange muligheder for underholdning, og en god idé er, at investere i en tablet-holder, der kan monteres på nakkestøtten. På den måde, bliver det muligt for flere at kigge med. Download film og spil inden I kører hjemmefra, så I ikke skal tænke på det undervejs. Og så naturligvis: Husk kabel til opladning. De fleste nyere biler har strømudtag både for- og bag og er det ikke nok med to, kan man investere i en adapter, der kan klare flere stik til børnene telefonener, Ipads mv.

UDEN MAD OG DRIKKE...
Madpakker smurt hjemmefra er ikke særlig appetitlige og cafeterierne langs motorvejen kan både være dyre og godt fyldte, når vi danskere drager på sommerferie. Et godt råd er, at investere i en køletaske, der kan monteres i bilens strømudtag. Her kan I have drikkevarer, snack og frugt, der er godt til de lange køreture.

Har du styr på dette, burde du være good to go og klar til en lækker ferie!

 

LÆS OGSÅ VORES ØVRIGE BLOGINDLÆG, HVOR DU KAN FÅ INSPIRATION OG GODE RÅD OM BILFERIE:

10 tips til din bil inden ferien

Hvilke krav er der til sikkerhedsudstyr?