Istock 471137743

Hvordan sparer jeg på brændstoffet?

Hvordan kører du egentlig så økonomisk som overhovedet muligt? Gælder det om at komme hurtigt op i fart? Her får du fem gode råd til, hvordan du kan spare på brændstoffet i hverdagen.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Mange kører på bilferie i en bil læsset med børn og bagage, og der bliver tilbagelagt mange kilometer på de europæiske motorveje og på bjergkørsel. Måske endda med en campingvogn.

Når hverdagen melder sig er det måske en god idé at kigge lidt på brændstoføkonomien – ikke bare for selv at spare lidt på pengene, men også for at tænkte på miljøet.

Her har du nogle råd til, hvordan du kan spare lidt på brændstoffet, når du er ude og køre.

LÆS OGSÅ
Bruges der mere brændstof ved bykørsel?
 
1. KEND DIN RUTE
Vær opmærksom på din rute inden du kører hjemmefra, på den måde undgår du så vidt muligt at fare vildt, og bruge brændstof på at køre rundt. Selv hvis du bruger GPS kan der være uforudsigelige forhindringer på vejen, som vejarbejde osv.
 
2. TÆNK OVER HVORDAN DU KØRER
Ved at køre roligt, i højt gear og uden hurtige accelerationer spare du også på brændstoffet. Sørg også for ikke at lave hårde opbremsninger og når du parkere skal du gerne bakke ind i båsen, så du undgår at lave for mange krumspring når du kører ud igen, en kold motor arbejder nemlig ikke lige så effektivt som en varm.
 
3. TJEK DÆKTRYKKET PÅ DIN BIL
Det er meget vigtigt at din bil har det rigtige dæktryk, i dag kan du få en bøde for ikke at have det rigtige dæktryk. I Bilernes Hus kan vi hjælpe dig med at opnå en bedre sikkerhed og brændstoføkonomi med det rigtige dæktryk.
 
4. GØR DIN BIL LETTERE
Vægten i din bil tager også meget på brændstoffet, derfor er det en god idé at fjerne unødvendigt vægt fra bilen. Måske har du nogle ting til at ligge som du aldrig bruger, eller et reservehjul du kan bytte ud med et lappe kit.

5. HOLD KULDEN INDE
Det er for det meste varmt når vi kører ned sydpå, og mange kan godt lide at have armen halvt ude af vinduet imens de kører. Men når aircondition er tændt samtidig, ryger kulden lige ud af vinduet og aircondition bruger mere brændstof, derfor skal du sørge for at holde vinduerne lukket, når du har aircondition tændt.