Istock 1079895406

Hvorfor er korrekt dæktryk vigtigt?

Forkert dæktryk betyder kortere levetid til dine dæk og øger risikoen for uheld. Få hjælp her eller i Bilernes Hus til at sikre, at du kører med korrekt dæktryk.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Når du skifter dine dæk, er det en god anledning til også lige, at checke om dæktrykket på bilens dæk er, som det skal være. Vi synes derfor, vi vil dig fortælle lidt om, hvorfor det er vigtigt, at være opmærksom på dæktrykket på din bil.

Først og fremmest kan forkert dæktryk forårsage forkortet levetid af dækkene, som slides hurtigere op, men i værste tilfælde kan et forkert dæktryk også være med til at skabe farlige situationer og dermed øge risikoen for uheld.

For højt tryk 

For højt dæktryk (+0,5 bar) kan skabe slitage på midten af dækket, hvilket forkorter dækkets levetid.

På grund af den ringere vejkontakt kan dette være farligt i sving eller ved opbremsning.

For lavt tryk

Hvis dækket på den anden side ikke er pumpet tilstrækkeligt op (-0.5 til -1,5 bar), slides dækkets ”skuldre” og hermed forkortes levetiden på dækket også.

Desuden øger et for lavt tryk brændstofforbruget, ligesom vand på vejen ikke ledes effektivt væk.

Er dækket ikke pumpet tilstrækkeligt kan dette forårsage overophedet dæk og det kan derved risikere at springe mens du kører. Det kan medføre uheld.

Korrekt tryk

Med et korrekt tryk er der vejkontakt over hele overfladen. Mønstret slides jævnt og det giver de bedste køreegenskaber.

Det kan måske være lidt svært selv at finde ud af, om man har det rigtige dæktryk på bilen, men her i Bilernes Hus kan vi altid hjælpe dig, hvis du er i tvivl!

Benytter du vores dækhotel, tjekker vi naturligvis altid dæktrykket i forbindelse med skift af hjul og er der skader på dæk eller andet, der kan påvirke sikkerheden, informerer vi altid om det, inden vi monterer hjulene.