Kia Sorento Phev Forfra

Kia Sorento vinder designpriser

Kia Sorento har vundet hele to priser for dens design.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

 

Den nye Kia Sorento har modtaget yderligere to globalt kendte priser. Mærkets flagskibs-SUV har vundet både en Red Dot designpris samt en iF designpris for sit produktdesign.

Med den seneste anerkendelse i Red Dot- og iF-priserne fortsætter Kia sin ekstraordinære succes i de to konkurrencer. Siden Kia Soul, som den første koreanske bilmodel, modtog en Red Dot designpris i 2009, er i alt 26 Kia-modeller tildelt den eftertragtede 'Red Dot'. Og i iF designprisen, som mærket modtog for første gang i 2010, er med Sorento steget til i alt 21 modeller.

Kort efter premieren sidste år blev den nye Sorento hædret for sit fremragende design ved 'Årets Bil 2020' af Auto Bild Allrad. Kort tid efter modtog bilen den vigtigste tyske bilpris, 'Det Gyldne Rat 2020' i klassen for store SUV'er. I marts i år blev den kåret til 'Women's World Car of the Year 2021' i kategorien store SUV’er.

Den nye generation af SUV'en er skabt i samarbejde med Kias globale designnetværk.

- Da vi designede den nye Sorento, ville vi udvikle den robuste æstetik fra tidligere generationer, mens vi anvendte en større grad af raffinement og elegance. Faktisk inspirerede begrebet 'raffineret dristighed' hele processen – som resulterede i et modent og afbalanceret, men alligevel selvsikkert design. Vi er meget glade for, at prestigefyldte designprisorganisationer som Red Dot og iF har anerkendt dette arbejde, siger Karim Habib, chef for Kia Global Design Center.


Sorentos design er meget amerikansk inspireret og størrelsen appellerer til den store familie. Foto: bilguiden

To af de vigtigste designpriser på verdensplan

Red Dot Designprisen og iF Designprisen er blandt de største og vigtigste designkonkurrencer i verden. Red Dot Designprisen uddeles årligt af Design Zentrum Nordrhein-Westfalen og er opdelt i tre kategorier: Produktdesign, Brand- & Kommunikationsdesign og Designkoncept. I dette års udgave af den traditionsrige 'Red Dot Designpris', med en historie tilbage til 1955, deltog producenter og designere fra 60 lande med 7.800 produkter i kategorien 'Produktdesign'. Bidragene blev vurderet af en international jury på omkring 50 uafhængige designere, designprofessorer og journalister fra forskellige brancher. Ud over æstetik vurderer produktdesignkonkurrencen også kriterier som grad af innovation, funktionalitet, ergonomi, kvalitet og økologisk kompatibilitet.

IF Designprisen er blevet uddelt siden 1954 af iF International Forum Design GmbH i Hannover, en af verdens førende uafhængige designinstitutioner. I år bestod konkurrencen af mere end 9.500 bidrag fra deltagere fra 52 lande – heriblandt flere innovationer. Bidragene bliver screenet ved en indledende runde ('Online Preselection'), hvor halvdelen går videre til den sidste runde ('Final Jury') under løbende evaluering af kategorier, inklusive to nye; 'brugeroplevelse' (UX) og 'brugergrænseflade' (UI). De øvrige kategorier er produkt, kommunikation, emballage og servicedesign, arkitektur, indretningsdesign og professionelle koncepter. iF-juryen i år bestod af 98 uafhængige internationale designeksperter.

Alle prisvindende produkter offentliggøres i "iF World Design Guide" (ifworlddesignguide.com) og på "iF Design App".