Nissan afslører fire elbil koncepter

Nissan har inden Japan Mobility Show afslører fire nye elbil koncepter. De skal redefinere SUV'en og gøre minivans cool.

Mette Munk Nielsen
·
Nissan Konceptbiler 2023

Som forsmag på Japan Mobility Show har Nissan vist en serie af nye elbilskoncepter. De skal være med til at redefinere SUV'en og gøre minivans cool. Alle har navnet Hyper for at understrege den følelse, de skal give.

Nissan har afsløret en serie af elbilskoncepter, der viser fremtidens design og teknologi for Nissans elektriske modelprogram. Det sker forud for Japan Mobility Show (JMS) i Tokyo, hvor man vil afsløre et femte koncept 25. oktober. 

Koncepterne har hver deres særlige karakter og individuelle funktion. De skal hjælpe kunderne med at sætte et positivt aftryk på planeten uden at gå på kompromis med stil eller det sjove ved at køre bil. 

Nissan Hyper Adventure Konceptbil 1

Nissan Hyper Adventure

Er til friluftsfolket, der vil udforske naturen, og som har en aktiv livsstil.

 

Nissan Hyper Tourer Konceptbil 1

Nissan Hyper Tourer

Med god plads til familie og venner og har en helt ny rumfølelse.

 

Nissan Hyper Punk Konceptbil 1

Nissan Hyper Punk

Handler om stil og innovation. Interiøret er i origamistil, og der er kameraer om bilen, som fanger landskabet og smelter det samme med grafik på tre skærme i bilen. Med biosensorer i nakkestøtterne, der registrerer førerens humør og vælger musik og belysning, der passer.

Nissan Hyper Urban Konceptbil 1

Nissan Hyper Urban

Til målgrupper med sofistikeret smag, som prioriterer bæredygtighed, og som opholder sig mest i byen. Bilen lever op til dette publikums kræsne smag uden at stå for meget ud.

Fuldt integreret i elbils økosystemet

Alle Nissan Hyber-biler vil være fuldt integreret i elbils økosystemet med deres imponerende V2H (bil-til-hjem) funktioner. Her kan bilen levere energi til hjemmet med mulighed for energibesparelse.

Og som følge af V2G (bil-til-elnet) mulighed, kan kunderne være med til at levere overskudsstrøm til elnettet, støtte elforsyningen og spare penge samtidig.Det intelligente lade styringssystem har AI-funktioner, der automatisk kan lade bilen og/eller sende energi til energiforsyningsselskabet og dermed skabe en effektive balance i flowet af energi.

Koncepterne understøtter også bæredygtighed i forhold til levetid, hvilket gør det ideelt for folk, der værdsætter holdbarhed i de ting, de ejer. Hardware opdateringer og løbende softwareopdatering sikrer et fornyende ejerskab over tid. For eksempel kan interiøret udskiftes med et nyt instrumentpanel med seneste opdateringer inden for teknologi og trends i grafik og brugerflader.

Nissan Hyper Punk Konceptbil 4

Hyper Punk og de øvrige konceptbiler er meget futuristiske i deres design. Foto: Nissan

Mål om 27 elektrificerede biler i 2030

Koncepterne er en del af Nissans ambitiøse og omfattende elektrificeringsplan. For nylig viste Nissan en anden koncept elbil til Europa – Concept 20-23 – og globalt har Nissan som mål at introducere 27 elektrificerede modeller under Ambition 2030.

Af disse vil 19 være elbiler.

Herudover arbejder Nissan på at introducere kobalt-fri batteriteknologi, som også vil nedbringe prisen på batterierne. Samtidig er målsætningen at starte salg af all-solid-state batterier i løbet af finansåret 2028, hvilket vil være et gennembrud med hensyn til pris, lade hastighed og ikke mindst rækkevidde.

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin