Nissan New QQ Image

Nissan Qashqai får ikke e-POWER i Danmark

Nissan har længe annonceret, at Qashqai kommer med en ny e-POWER-teknologi. Men det danske afgiftssystem betyder, at den bliver for dyr, og den kommer derfor ikke til Danmark.

Mette Munk Nielsen
·

Med en merpris på 90.000 kr. i forhold til mildhybrid-varianterne på grund af de danske afgifter ser Nissan ingen mulighed for at kunne sælge e-POWER-udgaven af Qashqai på det danske marked. 

Det er et større regnestykke, som Nissan har haft gang i, da de skulle vurdere, om den nye Nissan Qashqai med e-POWER-teknologi skulle lanceres i Danmark. 

Selve teknologien koster 30.000 kr. mere, men på grund af det danske afgiftssystem bliver det til 90.000 kr. mere i den endelige kundepris. E-Power er en hybrid teknologi, hvor en benzinmotor oplader batteriet, som får elmotoren til at gøre. Så du får elektrisk kørsel, men uden at skulle lade op. 

Det giver en reduceret CO2-udledning. Hvor Qashqai normalt udleder 141-159 gram CO2 pr. km, udleder udgaven med e-POWER 120 gram. Men det er ikke nok til at komme under grænsen på 50 gram, som er der, hvor man i det danske afgiftssystem kan få noget reduktion i den endelige afgift.

Nissan Qashqai 2018 1600 21

Man må "nøjes" med mild hybrid-udgaven af Qashqai i Danmark. Foto: Nissan

Merpris på 170.000 kr. i forhold til plug-in hybrid

Nissan skriver i en pressemeddelelse om sagen, at med den stærke konkurrence i segmentet for særligt plug-in hybrider, vil forskellen på 90.000 kr. nærmere være 170.000 kr. Det er baseret på, at hvis Qashqai havde været en plug-in hybrid med 14 kWh batteri og en udledning på 49 gram CO2. 

"Vi er meget ærgerlige over ikke at kunne markedsføre og sælge Qashqai e-POWER i Danmark. Modellen var tiltænkt kunder, der gerne vil køre en elbil, men som ikke er klar til ren el eller ikke har fungerende lade muligheder. Samtidig er modellen en del af Nissans Ambition 2030, der blandt andet omhandler stop for introduktion af nye personbiler med kun forbrændingsmotor i Europa fra 2023," siger Kim Helsted, der er landechef i Nissan Danmark.

Er du interesseret i Nissan Qashqai? 300.480 kr.

Du kan læse meget mere priser og udstyrssammensætninger på Nissan Qashqai her.

Der tages forbehold for prisændringer.
Nissan Qashqai koster fra

Flere nyheder på vej fra Nissan

I stedet vil Nissan nu koncentrere sig om at lancere flere hybrid-biler og rene elbiler i Danmark. I den kommende tid vil der komme blandt andet Juke hybrid, X-Trail med e-POWER hybrid teknologi samt Townstar, der er en ren el-varebil. 

Og så selvfølgelig den længe ventede Nissan Ariya.

"Vi vil nu fortsat fokusere på salg af nuværende Qashqai med mild hybrid samt den nye Ariya crossover elbil, der lander hos forhandlerne de første dage i september. Interessen for denne model har været overvældende, og vi har siden april solgt mere end 940 Ariya i Danmark. Så nu glæder vi os til at kunne levere dem til de forventningsfulde kunder", slutter Kim Helsted.

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin