Nissan Ariya 2021 1600 11

Nissans nye modeller får fem stjerner

Både Nissan Ariya og Nissan X-Trail får de maksimale fem stjerner i Euro NCAP crashtest.

Mette Munk Nielsen
·

Der må være glæde hos Nissan, efter Euro NCAP har offentliggjort de seneste crashtests. Både Nissan Ariya og Nissan X-Trail scorer nemlig de maksimale fem stjerner. 

Der har været store forventninger til Nissans nye elbil Ariya, og nu har den bestået en meget vigtig test, nemlig Euro NCAPs crashtest. Her får den alle fem stjerner. 

Bilen opnår 86% i Adult Occupant, som er sikkerhed for de voksne på forsædet, mens den i forhold til børnene på bagsædet, Child Occupant, opnår 89%. I forhold til beskyttelse af de bløde medtrafikanter, Vulnerable Road Users, scorer den 75%, mens førerassistentsystemerne får 93%, når de testes under Safety Assist. 

Læs mere
Du kan se mere om Nissan Ariya her.

ARIYA Image Bank 8

Nissan Ariya er sikker for både passagerer og medtrafikanter. Foto: Nissan

Nissan X-Trail er godkendt

Også den nye udgave af Nissan X-Trail opnår et tilfredsstillende resultat ved testen, og den får ligeledes fem flotte stjerner. Meget af opbygningen af X-Trail minder om Nissan Qashqai, som blev testet i 2021, og derfor deler de samme rapport. Euro NCAP har dog testet bilen yderligere, hvor det har været nødvendigt, men resultatet er stadig de fem stjerner.

Bilen får 91% i beskyttelse af de voksne, Adult Occupant, mens den i forhold til børnene, Child Occupant, scorer 90%. Ved Vulnerable Road Users, som er de bløde medtrafikanter som cyklister og fodgængere, får den 70%. Safety Assist, der tester sikkerhedssystemerne i bilen, lander på 95%.

Læs mere
Oplev den nye Nissan X-Trail her.

Nissan X Trail 2022 Forfra Paa Vejen

X-Trail er netop kommet i en opdateret udgave, og den får fem stjerner af Euro NCAP. Foto: Nissan

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin