Bilerneshus Porte

Nyt lærlingenetværk i Bilernes Hus

Bilernes Hus arbejder for at være elevers foretrukne læreplads bl.a. med et nyt lærlingenetværk med fokus på sparring og trivsel.

Peter Jensen
·

I Bilernes Hus har vi lige nu 15 lærlinge og elever fordelt på både værksted, lager og salg. For os er det vigtigt, at vi tilbyder det bedste til både fastansatte og de personer, der er under uddannelse.

Foruden gode, alsidige og spændende læringsmuligheder har vi som noget nyt også startet et netværk op. Et netværk for alle lærlinge og elever i Bilernes Hus.

Målet er at skabe et trygt og godt netværk og sammenhold. En stemning og et samlingssted, hvor lærlinge og elever kan sparre med hinanden, hygge sig og generelt øge deres trivsel og engagement i Bilernes Hus.

Øget sammenhold og sparring

Første pizza-og-opstarts-møde har været holdt og reaktionerne er positive fra både lærlinge, elever og initiativtagerne Iza Krohn, servicerådgiver trainee, og Erik S. Sørensen, Værkstedschef for Volkswagen, Skoda og Audi.

- Vi vil gerne øge sammenholdet og sørge for, at de kan sparre med hinanden på kryds og tværs. Samtidig er håbet, at netværket også kan være med til at øge motivationen og glæden ved faget, fortæller Iza Krohn, der fik ideen til netværket.

Møder og hygge ud af huset

Planer er, at der skal være fire ”pizza-møder” om året, en i hvert kvartal. Hvert møde har et overordnet emne, men formålet er i lige så høj grad det sociale.

Ud over pizzamøder er planen, at der skal arrangeres to til tre sociale arrangementer ud af huset, fx gokart-tur, se en fodboldkamp, biludstilling osv.

Inspirerende besøg ved leverandører, samarbejdspartnere og andre interessante virksomheder er også et mål for netværket.

Her i opstarten er det initiativtagerne, der bestemmer mødetemaer, arrangementer og besøg, men planen er, at lærlingene og eleverne skal komme med ideer og forsalg, så indholdet af netværket bliver det gruppen, har lyst til og brug for.

Bedst mulige uddannelse

For Bilernes Hus er netværket også en mulighed for at skabe ambassadører og opmærksomhed omkring den gode læreplads, Bilernes Hus er.

- Vi vil gerne være elevernes foretrukne læreplads og tilbyde dem den bedst mulige uddannelse på alle parameter, siger Erik S. Sørensen og fortæller, at næste ”pizza-møde” er efter sommerferien. Her er temaet løn og ferie.