Ford Kuga 2020 1600 16 ST Line

Salget af elbiler buldrer frem: Her er nr. 1

I årets første tre måneder bliver der for alvor solgt el- og plug-in hybridbiler i Danmark.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Bilsalget i marts er efter genåbningen af forretningerne på vej tilbage. Der er solgt flere biler i marts end i januar og februar til sammen. Samtidig stiger andelen af el- og plug-in hybridbiler markant. 

23.734 nyindregistrede biler i marts betyder, at måneden ender med at blive bedre end januar og februar tilsammen. Det viser de nyeste tal fra De Danske Bilimportører.

- Udviklingen er meget glædelig, men også lidt overraskende, fordi der med godt en uge tilbage af marts ikke var nogen indikationer på, at der ville komme en ketchup-effekt. Heldigvis var der fuld tryk på indregistreringerne de sidste dage af marts, og det er rigtig positivt, når salget har ligger 30 til 40 procent under normalen i starten af året, siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.

2021 bliver elbilernes år

I marts fik elbilerne nyt strøm på batterierne, og der blev indregistreret 2.074 biler. Også plug-in hybridbilerne sælger historisk godt og hver femte nye bil i marts var en plug-in. Samler man op på første kvartal, udgør elbilerne 6,8% af det samlede salg, og det vidner om, at elbilerne begynder at være en reel faktor i det danske bilsalg. 
I årets første kvartal blev der indregistreret 2.996 elbiler og 7.520 plug-in hybridbiler. Det betyder, at de elektriske biler udgjorde 24 procent af bilsalget mod 8,5 procent i samme periode sidste år. 

- De forhandlere, der har har et bredt udvalg af elektriske modeller, har fremgang i øjeblikket. Det gælder både med hensyn til nye og brugte biler, hvor salget går historisk hurtigt. Det vidner om, at flere danskere kan få en hverdag til at hænge sammen på strøm, og det tyder også på, at flere firmabiler, udlejningsbiler og lignende kommer til at køre på batterier, fortæller Gitte Seeberg.

Hvem lå nummer et?

Kigger man på, hvilke modeller der udgør top ti i marts 2021, så ligger den populære Ford Kuga plug-in hybrid som nummer et. Ford Kuga har tidligere været ramt af batteriproblemer og hele produktionen blev indstillet i en periode. Men nu er den populære SUV altså på vej tilbage i toppen af salgslisterne.