Ok Benzinstander

Skal jeg vælge benzin eller diesel?

Er du ikke helt klar til en elbil eller plug-in hybrid? Så står valget mellem en benzin- eller dieselbil, men hvilken skal du vælge? Det kommer i høj grad an på dit kørselsbehov.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·
Der er flere forskelle på diesel- og benzinmotorer. Det du skal overveje, når du skal vælge mellem en dieselbil eller benzinbil, er dit kørselsbehov.
Skal du vælge en dieselbil, der bruger mindre brændstof eller en benzinbil, der er billigere? Det dilemma er der mange som står i, når de skal købe bil.

Det korte svare er, at det kommer an på dit kørselsmønster, men svaret er ikke helt så enkelt da afgifter, benzin/dieselpriser og totaløkonomi også spiller ind. 

Diesel

Det er en almindelig opfattelse, at diesel kun kan betale sig, hvis man kører lange strækninger. Det er kun delvis korrekt.

Tommelfingerreglen er, at du skal køre minimum 30 km og 30 minutter pr. køretur om dagen på dine primære ture – fx. til og fra arbejde, hvis du skal vælge diesel. Derudover egner en dieselbil sig bedst til minimal kø- eller tomgangskørsel. Det skyldes, at bilens motor skal blive ordentlig gennemvarm, så den ikke soder til.

Dieselbiler larmer en anelse mere end benzinbiler, men dog ikke så udtalt som det var engang.

Benzin

Kører du mest bykørsel og har du mange korte ture med kold motor, er det en fordel med en benzinmotor, da både indsprøjtningssystem og partikelfilter ved dieselmotorer ellers kan gå i stykker. Og det kan blive en dyr fornøjelse at få fikset.

Traditionelt set har dieselbiler kørt længere på literen end benzinbiler, men teknologien har ændret sig, så selv større benzinbiler nu kører længere på literen end tidligere.

Har du kun brug for en lille bil er de små benzinbiler ofte overkommelig i pris, da benzinmotorer er knap så dyre og derfor ikke vil trække prisen på bilen op på samme måde som en dieselmotor.

Benzinbiler er generelt lidt mere lydløse end dieselbiler.

Økonomisk forskel

Rent økonomisk er der også forskel på benzin- og dieselbiler. Dieselbiler kører generelt længere på literen, og diesel er billigere end benzin, men du skal være opmærksom på, at dieselbiler også er dyrere i afgifter end benzinbilerne.

Samtidig er prisen på en dieselbil ofte højere end på en benzinbil, da der er brugt mange penge på udvikling af dieselbiler de seneste år. Reparationer kan ofte også være dyrene på en dieselbil, men til gengæld kan du forvente, at kunne tjene mere på en dieselbil, Hvis du skal sælge bilen igen.

Dit kørselsbehov er afgørende

Vurder hvilket kørselsbehov du har, inden du vælger benzin- eller dieselmotor. Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken type der passer bedst til dine behov så kig ind på Bredhøjvej 5 i Silkeborg eller giv os et kald på 72 100 200, så kan vi uden tvivl hjælpe dig.