Istock 1140541767

Skal jeg vælge køb eller leasing af bil?

Vi har samlet en række fordele ved både leasing og køb af bil, så du kan se, hvad der passer dig og dit liv lige nu bedst. Går du efter fleksibilitet, så er leasing vejen frem. Modsat er køb billigere i længden.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Du skal have ny bil, men spørgsmålet melder sig - skal du købe eller lease? Det er meget individuelt, hvad der bedst kan betale sig.

Det afhænger blandt andet dit kørselsbehov, hvor længe du vil beholde bilen, og hvor stabilt dit liv er. Nedenfor har vi samlet nogle fordele ved begge dele.

Fordele ved at lease

UNDGÅ GÆLD:
Få mulighed for at køre i en bil som ellers ville give dig gæld. Leasing vil samtidig give dig et forudsigeligt bilbudget.

KØRSELSBEHOV:
Du kan forudsige dit transportbehov de næste 3 år og ved at du kan holde dig indenfor aftalens maksimale km antal.

UDLEV DRØMMEN:
Du kender ikke helt planerne for fremtiden, - du står i jobskifte, ved ikke lige hvor du ønsker at bo og om der måske kommer børn om få år. Så kan leasing være risikofyldt.

ØKONOMIEN:
Hvis du vil slippe for bekymringer om værditab ved salg af bilen.

NYT NYT NYT:
Hvis du godt kan lide at skifte din bil ud ofte, er leasing det rigtige valg, da du derved undgår bekymringer om værditab.

Fordele ved at købe

BILLIGT LÅN:
Friværdi i din bolig kan typisk give dig mulighed for at låne penge til bilkøb forholdsvist billigt og hvis du har en opsparing, giver det dig mulighed for at lægge en udbetaling til din nye bil.

SPONTANE TURE:
Køb af bil giver bedre mulighed for lange køreture og ferier, da der ikke er et prædefineret km antal som ved leasing.

DET STABILE LIV:
Har du haft det samme job i flere år, levet i stabilt parforhold, boet samme sted og ingen store forandringer i udsigt, så er det nemmere at forudsige kørselsbehovet og leasing kan være en god løsning.

EJERSKAB:
Du får fuldt ejerskab af bilen og skal ikke stå til regnskab overfor leasingudbyder. 

LOYAL:
Ved du, at du vil beholde bilen i fem år eller mere, er køb en bedre løsning for dig. Du kan bruge værdien af bilen, når den er betalt af, til udbetaling af en ny bil.