VIDEO: Oplev den nye elektriske SUV Renault Scenic

Den nye fuldelektriske familie-SUV Renault Scenic kommer til Danmark i 2024 med en rækkevidde op til 625 km. Vores bilguide gennemgår i en nye video bilen for dig.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·
Renault Scenic Expo

Den helt nye 100 % elektriske Renault Scenic var i forbindelse med elbilsmessen eCarExpo i København for første gang på dansk jord. Det udnyttede vores bilguide til at se nærmere på SUV’en, der skal tage kampen op i det mest solgte SUV-segment i Europa.

Renault Scenic har siden begyndelsen i 1996 været indbegrebet af familiebil. Den nye er selvfølgelig fuldelektrisk og tager heldigvis familiedyder som rummelighed og masser af praktiske designdetaljer med sig. Samtidig kan den præstere en rækkevidde på op til 625 km. I videoen herunder får du en forsmag på den kommende elbil.

Der er endnu ikke priser på Scenic electric. Salget begynder i februar 2024 og bilen forventes introduceret i Danmark i første del af 2024.

Renualt Scenic Electric 2024 Soltag

Det nye panoramaglastag i Scenic kan via elektrisk ladede krystaller afskærme for solen i fire forskellige sektioner. Se det i funktion i videoen. Foto: Renault

To batteristørrelser og rækkevidde op til 625 km

Renault Scenic kommer med to batteristørrelser og motorvarianter. Mindste version har et 60 kWh batteri – det samme som allerede findes i Renault Megane Electric. Motoren yder med denne batteripakke 170 hk og har en opgivet WLTP-rækkevidde på 420 km (14,1 kWh/100 km). Som med Renault Megane Electric lader den med op til 22 kW AC og 130 kW DC.

Men, den som Renault forventer mest af i Danmark, er versionen med det store 87 kWh batteri. I denne version yder motoren 220 hk og rækkevidden stiger med over 200 kilometer til i alt 625 km (14,6 kWh/100 km). Muligheden for AC-opladning derhjemme eller i det offentlige rum er stadig 22 kW, mens den klarer 150 kW DC-lynladning.

Den effektive drivlinje skyldes især, at Scenic er ganske let. Med det mindste batteri er egenvægten på 1750 kg, mens den med det store batteri blot vejer 1.842 kg.

Bilguiden Scenic Web

Nyt panorama glastag og bæredygtigt interiør

Kigger man op ser man gennem et 1,65 m2 stort panoramatag, der er specieldesignet og udviklet i samarbejde med glasgiganten Saint Gobain sekurit. Flydende krystaller i taget kan, når de tilføres en lille smule elektrisk spænding, lade mere eller mindre lys trænge ind. I alt fire forskellige indstillinger, som kan programmeres til at være forskellige alt efter, hvor man sidder i bilen og hvilket lys og varmeindfald man har lyst til. Funktionen fungerer enten via google stemmestyring eller ved at betjene en kontakt lige over føreren.

I Renault Scenic er der også tænkt bæredygtighed, og elbilen består af 24 % genanvendte materialer. Blandt andet er 40 % af det brugte aluminium genanvendt (80 % af aluminium i døre og kølerhjelm er genanvendt aluminium) mens 37 % af den stål, der er brugt, også er genanvendt. I kabinen er 80 % af materialerne på instrumentbordet genanvendte materialer (propylen fra industriaffald), mens kabinen generelt består af 26 % genanvendt materiale (plastik, stål og andre materialer) Måtterne i kabinen består for 54 % vedkommende af genanvendte plastikflasker og sædebetrækket for over 90 % vedkommende lavet af genanvendte tekstiler.

Den nye Renault Scenic kan fås i seks forskellige farver. Flame Red, Midnight Blue, Starry Black, Shale Grey Glossy, Shale Grey Satin og Pearl White.

Renualt Scenic Electric 2024 Front

Forlygterne i Scenic er selvfølgelig Fuld LED og kan også fås som adaptive, der tilpasser sig vejens forløb. Foto: Renault

Lav vægt og masser af plads på bagsæder og i bagagerum

Scenic er 4470 mm lang, hvilket er hele 27 centimeter længere end Megane Electric. Ekstra centimeter, der i den grad kommer bagsædepassagererne til gode. Der er virkelig god benplads selv til langbenede passagerer. Med 1860 mm i bredden og 1570 mm i højden er den også både bredere og højere og lever dermed op til prædikatet SUV med en højere siddekomfort og udsyn.

Bagagerummet klarer 545 liter med alle sæder oppe. Lægger man dem ned, er der 1.670 liter til rådighed. Scenic klarer 1.100 kg anhængervægt på trækkrogen.

Specialdesignet lyd og masser af udstyr

Bag rattet er der udsigt til et cockpit med to 12-tommers skærme og Open R med indbygget Google Automotive – ligesom i Megane Electric. Men med en opdateret brugeroplevelse og yderligere 50 specielt designede apps. Bilen er selvfølgelig proppet med sikkerhedsfeatures – syv airbags og 30 forskellige sikkerhedssystemer, der hjælper til en bedre og mere sikker køreoplevelse. Blandt andet intelligent adaptiv fartpilot, 360 graders kamera og adaptive LED-lygter.

Det første man lægger mærke til, når man går ind i bilen, er lyden der tager imod en. Lyden er designet af den ikoniske franske lyddesigner og musiker Jean Michel Jarre. Det gælder både lydene i kabinen, velkomstsekvensen, men også den lyd bilen udsender, når den kører ved langsom fart for at advare fodgængere og cyklister.

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin