Bilguiden Nissan Ariya Forfra

VIDEOTEST: Elbilen Nissan Ariya

Over ti år skulle der gå, før Nissan endelig kunne præsentere deres anden elbil. Så lige så meget first mover som de var i 2010 med Leaf, lige så sene har de været til at komme med på den nye bølge af elbiler. Heldigvis er Ariya en gennemført oplevelse at køre i.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

VIDEO: Se hele Bilguidens gennemgang af Nissan Ariya.

Nissan Ariya er Nissans helt nye elbil som skal tage kampen op med et hastigt voksende udvalg af elbiler. Den deler undervogn med Renault Megane Electric, men Ariya er både længere og højere, har mulighed for et større batteri og er noget mere rummelig.

Ariya er en såkaldt crossover med en mere sporty coupé-form. Dens runde linjer giver et frisk design og er en af årsagerne til dens meget lydsvage kørsel, hvor Ariya formår at skære sig gennem vinden uden rystelser eller støj til følge. Heller ikke hverken de standardmonterede 19" eller 20" (ekstraudstyr) hjul gør væsen af sig på støjsiden. 

Nissan Ariya Bagfra

Nissan Ariya har også gennemgående baglygter, der efterhånden ses på alle nye biler. Foto: bilguiden

Imponerende højt niveau i interiør og udstyr

Nissan Ariya har et tårnhøjt udstyr- og interiørniveau. Først og fremmest er kabinen moderne opbygget og skiller sig også ud på flere punkter med blandt andet mulighed for et elektrisk justerbart armlæn og et opbevaringsrum som kan køres frem elektronisk.

Ariya fås kun i to forskellige udstyrsversioner Advance og Evolve med ganske få muligheder for ekstraudstyr. Fra begyndelsen er den utroligt veludstyret med for eksempel de to store 12" skærme med trådløs Apple Carplay / Android Auto, nøglefri betjening, LED forlygter, elektrisk bagklap og opvarmet rat og forrude. 

ALT sikkerhedsudstyr er standard og består af Nissans Pro Pilot-teknologi med adaptiv fartpilot, intelligent vognbaneassistent som også holder bilen kørende mellem linjerne uden slinger, nødbremse med fodgænger og cyklistgenkendelse, trafikskiltegenkendelse, blindvinkelalarm og 360-graders kamera med parkeringssensorer. 

Vælger du højeste udstyrsniveau Evolve kan vi fortsætte med at remse udstyr op som elektrisk indstilleligt rat, kunstlædersæder med ventilation, varme i bagsæder, parkeringsassistent, BOSE-lydanlæg, intelligent nøgle som husker førerens indstillinger af for eksempel sæde og infotainment, Head-up display, såkaldte sekventielle blinklys og adaptive LED-forlygter, der automatisk tilpasser sig vejen og modkørende.

Nissan Ariya Kabine

Kvaliteten af interiør og infotainment i Ariyas kabine er høj. Foto: Bilguiden

To batteristørrelser og mulighed for firehjulstræk til campingvognen

Du kan få Ariya med to batteristørrelser. Et mindre batteri på 63 kWh og et større på 87 kWh. Med det mindre batteri yder den 214 hk og med det større batteri 238 hk. Begge har et moment på 300 Nm. Rækkevidden lyder på op til 400 km med det lille batteri og op til 533 km med det store.

Uanset batteristørrelse kan Ariya modsat flere konkurrenter lade med op til 22 kW på en almindelig AC-ladestander eller op til 130 kW ved en DC-lynlader. Samtidig har Ariya en mere effektiv varmepumpe og elektronisk temperaturstyring, så batteriet har den rette driftstemperatur, når du skal lade, og dermed kan lade så hurtigt som muligt, også selvom temperaturen udenfor viser frostgrader eller hedebølge.

Ariya fås også med et såkaldt e-4ORCE firehjulstræk, hvor du så får 301 hk og fordobler momentet til 600 Nm og opnår endnu en fordel. Den maksimalt tilladte anhængervægt øges nemlig fra 750 til 1500 kg. 

Nissan Ariya Soltag

Det elektriske panorama glastag er standard i udstyrsvarianten Evolve. Foto: Bilguiden

Masser af benplads men mindre bagagerum

Ariya er noget større end sin platformsøster Renault Megane og er også mere rummelig end for eksempel Qashqai, om end bagagerummet er en smule mindre – også end sine konkurrenter Volkswagen ID.4 og Skoda Enyaq.

På bagsædet er der masser af plads til langbenede passagerer, og tre voksne vil godt kunne sidde ved siden af hinanden på en længere tur. Gulvet er helt fladt og bagdørene kan åbnes op i næsten 90 grader, hvilket giver en meget ubesvaret indgang til bagsæderne.

Bagagerummet kan rumme 468 liter, hvilket er ganske hæderligt. Bunden kan sænkes og kan også bruges til at inddele bagagerummet i flere rum, så indkøbsposer ikke rutsjer rundt. 

Vælger du Ariya med firehjulstræk er bagagerummet en smule mindre og kan klare 415 liter.

Er du interesseret i en Nissan Ariya? 380.900 kr.

Læs meget mere om Nissan Ariya, dens udstyrsvarianter og priser ved at klikke herunder.

Der tages forbehold for prisændringer.
Nissan Ariya koster fra
Nissan Ariya Bagagerum

Bagagerummet i Ariya er på bekostning af den sporty designlinje, der runder mere bagtil. Derfor er det ikke helt så stort som de nærmeste konkurrenters. Foto: Bilguiden

Nissan Ariya Bagseade

Der er til gengæld masser af plads og rum til lange ben på bagsædet i Ariya. Foto: Bilguiden

Værdig alternativ til Qashqai med flot garanti

Nissan Ariya giver en jævn og meget behagelig køreoplevelse. Den er hverken for blød eller for hård i undervognen og er samtidig utroligt lydsvag på trods af sin crossover størrelse.

Hvis du vil have en Ariya i fuld køremæssig kontrol og masser af trækkraft til campingvognen, så kommer du ikke uden om firehjulstrækket. Men er du vant til en forhjulstrukket Qashqai, så bliver du på absolut ingen måde skuffet i en Ariya. Og det er selvfølgelig det Nissan satser på, at de mange Qashqai-kunder vælger en Ariya, når de skal køre ren el.

Og skulle du stadig være skeptisk over den elektriske drivlinje, tilbyder Nissan en ganske pæn garanti på tre år, fem år på alle elektriske dele og hele otte år på batteriet. 

Nissan Ariya Gulv

Også foran levner den elektriske drivlinje masser af benplads. Foto: Bilguiden

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin