BILGUIDEN - Vi elsker biler

Test og anmeldelse af Kia Ceed

Kia Ceed var den første bilmodel fra den sydkoreanske producent, som udelukkende blev lavet til det europæiske marked. Med et - dengang - nyt og forfriskende design var alle sejl sat til, for at Kia Ceed skulle få stor opmærksomhed og masser af succes, og modellen var da også den første fra Kia, som formåede at komme med i finalefeltet ved Årets Bil i Europa 2008. Her blev den en flot nummer fire.

Her måtte den dog tage til takke med en fjerdeplads. I 2012 kom Kia Ceed i anden generation, mens tredje generation af Kias bud på en model i Golf-segmentet blev introduceret i 2018. Kia Ceed fås i adskillige modelvarianter, og både i den femdørs hatchback og den femdørs stationcar er der tale om yderst populære modeller.

Kia Ceed blev lanceret omkring årsskiftet 2006 som afløser for Kia Cerato, som tidligere var trådt op på scenen i stedet for Kia Sephia. Samtidig med, at man introducerede Kia Ceed - der dengang blev stavet Cee’d - løftede Kia også sløret for markedets ubetinget bedste garantiordning, der er lig med en syvårig fabriksgaranti.

Der findes også en Kia Ceed GT samt en Kia ProCeed På noget nær rekordtid er Kia Ceed da også blevet en af de bedst sælgende Kia-modeller på det danske marked, kun overgået af Kia Rio og Kia Picanto, der begge har været på markedet i længere tid.

Den nyeste model formåede i øvrigt - med en tredjeplads - at lande den bedste placering for en Kia gennem tiderne ved Årets Bil i Europa 2019.

Kia Ceed 2019 1600 4D

KIA CEED Første generation af det sydkoreanske hit var den første bil nogen sinde, der opnåede seks stjerner i en FDM-test. Den kan du læse en omtale af her.

BILTEST

Anmelderne skriver...

Vi er helt sikre på, at Kia Ceed er den rigtige for dig! Men måske er du ikke helt overbevist endnu? Derfor har vi samlet en række anmeldelser af bilen her. Bemærk at anmeldelser kan have forskellig dato og at bilen kan være blevet opgraderet siden anmeldelsen.

 

  • "Kia er klar med en ny Ceed, der kan køre om hjørner med de fleste af konkurrenterne. Den er både blevet mere lækker og mere velkørende."
    Der gives ikke score
  • "Jeg synes forresten, at du får meget mere bil for pengene i en stationcar end du gør i en af de for tiden meget populære crossovers."
    Der gives ikke score
  • "Den helt nye Kia Ceed imponerer med både teknik, brugsværdi og komfort. Og så er de nye sikkerhedssystemer yderst velfungerende."