Kia Ceed Phev Forfra

Kia Ceed er et fremragende bud på en sporty familiebil

BILGUIDEN - Vi elsker biler

Test og anmeldelse af Kia Ceed

Kia Ceed var den første bilmodel fra den sydkoreanske producent, som udelukkende blev lavet til det europæiske marked. Modellen var da også den første fra Kia, som formåede at komme med i finalefeltet ved Årets Bil i Europa 2008. Den nyeste model formåede med en tredjeplads - at lande den bedste placering for en Kia gennem tiderne ved Årets Bil i Europa 2019.

Kia Ceed fås i adskillige modelvarianter, og både i den femdørs hatchback og den femdørs stationcar er der tale om yderst populære modeller. Især den seneste udgave som plug-in hybrid, som også er den bilguiden gennemgår herunder. 

VIDEO Bilguiden gennemgår her Kia Ceed SW plug-in hybrid.

Kia Ceed er i forvejen anmelderrost, og nu er den kommet som plug-in hybrid til en attraktiv pris. Med en kombineret benzin og elmotor der tilsammen yder 141 hestekræfter er den et rigtig godt match til langt de fleste.

50 km på ren el

Plug-in hybrid versionen giver dig omkring 50 km på ren el. Det dækker mange dagligdagsture og vil i hverdagen være nok til de fleste, hvis man husker at få den ladet op hjemme i indkørslen eller ved en ladestander, mens du handler ind eller er på arbejde. 

I en plug-in hybrid får du et yderst lækkert dobbeltkoblings automatgear og med elmotoren giver det en helt særlig og rolig køreoplevelse.

Kia Ceed Phev Interior

Vælger du Upgrade-udgaven af Ceed SW med den store udstyrspakke, så får du to kæmpe skærme i kabinen. Foto: bilguiden

Masser af udstyr

Foruden automatgear følger der rigtig meget udstyr med fra begyndelsen i en Ceed plug-in hybrid. Samtidig skal du ikke bekymre dig om driftssikkerheden. Hybridmotoren findes også i Kia Niro, der har flere år på bagen og er Danmarks mest solgte plug-in hybrid. Samtidig får du Kias unikke 7 års garanti.

Kia Ceed fås i to udstyrsvarianter. En prestige-udgave fås med udstyr som 16"-alufælge, LED-kørelys, LED-for og baglygter, bakkamera, fartpilot, 2-zoners klimaanlæg, parkeringssensor bag, varme i rat, 8" touchskærm, automatisk nødbremse med fodgængerregistrering, elektronisk p-bremse og vejbaneassistent. 

Derudover fås varianten Upgrade som udover Prestige-udstyret kommer med mørktonede ruder, elektrisk bagklap, 40:20:40 delte bagsæder og og del-lædersæder.

Kia Ceed Phev Kabine

Kabinen i Ceed SW er bare lækker og luksuriøs. Foto: bilguiden

Intropakker med endnu mere udstyr

Kia har ændret ekstraudstyret til Ceed Plug-in versionen til kun at bestå af to pakker og et panoramasoltag. Vælger du den lille pakke får du lækkert ekstraudstyr som stor 12,3” digital instrumentering. Skærmen i midten vokser fra 8 til over 10” med navigation, og så får du flere sikkerhedssystemer som blindvinkelassistent, parkeringsassistent og så bliver du advaret ved krydsende trafik bagved.

Tager du den store pakke kan du toppe kransekagen med læderindtræk, ventilation i forsæder, varme i bagsæder og eljusterbart førersæde med hukommelse. Og så er det vist heller ikke mere at drømme om.

Et kig på rummeligheden viser, at batteriet tager en smule af pladsen i nogle af de ekstra opbevaringsrum i forhold til den almindelige Ceed. Men det er begrænset og vil ikke kunne mærkes ikke i dagligdagen. Rummeligheden i resten af bilen er fortsat en af klassens bedste og vil rigeligt til de fleste danske familier.

Kia Ceed Phev Bagagerum

Bagagerummet i Ceed SW plug-in hybrid er stort og rummeligt til barnevogn og weekendtur. Foto: bilguiden

Kia Ceed Phev Bagagerum2

De ekstra opbevaringsrum i Ceed Plug-in hybrid er en smule mindre end i den almindelige Ceed for at gøre plads til batteriet. Foto: bilguiden

Ceed til enhver smag

Plug-in hybrid udgaven er endnu et stærkt kort i en efterhånden stor Ceed-familie, der stadig fås med almindelig benzin og dieselmotorer. Har du ikke behov for pladsen fås Ceed også i en 5dørs udgave som til de fartglade også kan fås som GT-udgave med 204 hestekræfter. Vil du sidde højere findes der crossoveren Xceed og endelig kan du også få topmodellen Pro Ceed med endnu flere luksuriøse designdetaljer.

Så leder du efter en rummelig stationcar med 7 års garanti og muligheden for at køre på ren el, så fortjener Ceed SW Plug-in Hybrid uden tvivl en prøvetur.

Kia Ceed Phev Bagende

Ceed SW's design går igen på plug-in hybrid-udgaven. Dog er fronten ændret en smule med en lidt andet grill. Foto: bilguiden

BILTEST

Anmelderne skriver...

Vi er helt sikre på, at Kia Ceed er den rigtige for dig! Men måske er du ikke helt overbevist endnu? Derfor har vi samlet en række anmeldelser af bilen her. Bemærk at anmeldelser kan have forskellig dato og at bilen kan være blevet opgraderet siden anmeldelsen.

 

  • "Kia er klar med en ny Ceed, der kan køre om hjørner med de fleste af konkurrenterne. Den er både blevet mere lækker og mere velkørende."
    Der gives ikke score
  • "Jeg synes forresten, at du får meget mere bil for pengene i en stationcar end du gør i en af de for tiden meget populære crossovers."
    Der gives ikke score
  • "Den helt nye Kia Ceed imponerer med både teknik, brugsværdi og komfort. Og så er de nye sikkerhedssystemer yderst velfungerende."

Brugt Kia Ceed? Find den her

Brugte biler

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin