Kia Stonic UK Version 2018 1600 28

Kia Stonic er en crossover i forrygende form

BILGUIDEN - Vi elsker biler

Test og anmeldelse af Kia Stonic

KIA Stonic er på en og samme tid sporty, frisk og kompakt - og den er som skabt til storbyen og det moderne menneske. Bilen har i den grad vist sig at være forførende med sine markerede SUV-inspirerede linjer og både sikre og sjove køreegenskaber.

Selv om modellen ikke har mange år på bagen, så er den allerede blevet et veritabelt salgshit hos KIA, som leverer modellen med flere forskellige motorer, ligesom man også kan erhverve KIA Stonic i diverse udstyrsniveauer. Som alle andre KIA-modeller leveres KIA Stonic naturligvis med markedets ubetinget bedste garantiordning, der er lig med en syvårig fabriksgaranti.

KIA Stonic er en af de mange nyere modeller i KIAs store program, som rummer alt fra små mikrobiler over SUV-køretøjer, crossover-modeller og familiebiler til rendyrkede hybrid- og elbiler. KIA Stonics navn er en sammentrækning af ordene ”speedy” og ”tonic”, og den fine crossover blev introduceret i slutningen af 2017.

Anmeldelse af Kia Stonic fra "Bilguiden - Vi elsker biler".

 

Kia Stonic er i familie med den populære lillebror Rio. Den har samme store rummelighed men byder samtidig på en øget frihøjde, der kan friste de fleste. 

Danskerne er vilde med den hævede SUV-indstigningshøjde, og her passer Stonic rigtig godt ind i de flestes dagligdag. Den er rummelig og man har som fører og passagerer et rigtig godt overblik ud af bilen.

Masser af udstyr for pengene

Stonic fås i udstyrsniveauet Vision og det højere Premium. Vision er godt udstyret fra begyndelsen med bl.a. LED-kørelys, tågelygter, aircondition, fartpilot, stor 7" touchskærm med Apple Carplay og bluetooth. Derudover følger sikkerhedsudstyr som automatisk nødbremse med fodgængergenkendelse, træthedsregistrering, kollisionsadvarsel og vejbaneassistent. 

Mangler du stadig udstyr har Kia gjort det simpelt, og du kan vælge mellem to udstyrspakker til Stonic. Den billigste giver dig bl.a. større alufælge, klimaanlæg, armlæn og opvarmeligt læderrat og sædevarme. Den store pakke tilføjer navigation og DAB-radio til skærmen og en række ekstra lækre detaljer.


Interiøret og opbygningen i Stonic er strømlinet og enkelt. Den fine 7" touchskærm er standard. Foto: bilguiden

Flot interiør - med unikke muligheder

Stonics interiør giver en rigtig god kvalitetsfornemmelse til prisen. Der er læder de rigtige steder, og der er ikke noget, der rasler eller føles billigt i kabinen. Med Stonic har du mulighed for at sætte dit eget præg på designet ved at vælge mellem forskellige farvekombinationer hvor bl.a. sidespejle og taget kan få andre farver end resten af bilen, der er med til at give den et mere moderne look.


Stonic er en mini-SUV, som med sin øgede frihøjde og udsyn vil tiltale de fleste. Foto: bilguiden

Flere plusser til prisen

Med Stonic skal du heller ikke være bekymret for driftsomkostningerne, hvor du er godt dækket ind med Kias 7 års garanti eller op til 150.000 km. Og selvom Stonic er en højere bil, så er den stadig opgivet til 16 km på literen, hvilket må siges at være ganske pænt.

Til sidst er det værd at fremhæve Stonics køregenskaber. På trods af sin højde ligger den utrolig godt på vejen og er ganske enkelt en fornøjelse at køre i.


Kia Stonic er en hævet Rio, men den er stadig yderst rummelig og har plads til to voksne eller tre børn på bagsædet. Samtidig er bagagerummet på fine 352 liter. Foto: bilguiden

Kia Stonic UK Version 2018 1600 34

Bil med klasse Den nye Kia Stonic er en ret enestående bil. I første omgang rent visuelt - men også at køre i.

BILTEST

Anmelderne skriver...

Er du i tvivl om Kia Stonic er den helt rigtige crossover for dig? Vi har samlet anmeldelser af bilen her. Bemærk at anmeldelser kan have forskellig dato og at bilen kan være blevet opgraderet siden anmeldelsen.

 

  • "Det er moderne glæder, der får Stonic til at føles tidssvarende – og det er noget, den har brug for."
    Der gives ikke score
  • "Absolut godkendt. Bag rattet i Stonic kan selv høje personer finde sig til rette i faste, velformede sæder med tre-trins varme."
  • "Man sidder ikke højt i en Stonic, der derfor mest af alt kan betegnes som en moderniseret Kia Rio. Men det er ikke noget dårligt udgangspunkt."

Brugt Kia Stonic? Find den her

Brugte biler

Læs nyheder om Kia i vores Bilmagasin

Se Bilmagasinet