Kia Xceed 2020 1600 1F

Udstyrsniveauet i Kia XCeed er på første klasse

BILGUIDEN - Vi elsker biler

Test og anmeldelse af Kia XCeed

Her er der virkelig tale om en spændende CUV (urban crossover), som der har en lang række coupé-agtige træk. Kia XCeed har på enhver måde fået en fortjent plads iblandt KIA Ceeds adskillige modelvarianter, med både den femdørs hatchback og den femdørs stationcar samt ProCeed. Så der er tale om yderst attraktivt selskab.

Selve Kia Ceed-modellen blev lanceret omkring årsskiftet 2006 som afløser for Kia Cerato, som tidligere var trådt op på scenen i stedet for Kia Sephia. Samtidig med, at man introducerede Kia Ceed - der dengang blev stavet Cee’d - løftede Kia også sløret for markedets ubetinget bedste garantiordning, der er lig med en syvårig fabriksgaranti.

Kia Ceed var den første bilmodel fra den sydkoreanske producent, som udelukkende blev lavet til det europæiske marked. Med et - dengang - nyt og forfriskende design var alle sejl sat til, for at Kia Ceed skulle få stor opmærksomhed og masser af succes, og modellen var da også den første fra Kia, som formåede at komme med i finalefeltet ved Årets Bil i Europa 2008. Her blev den en flot nummer fire.

Anmeldelse af Kia XCeed fra "Bilguiden - Vi elsker biler".

 

KIA XCeed er en ny såkaldt urban crossover også kaldet CUV, som kombinerer de praktiske egenskaber fra en SUV med det mere sporty udseende og de medrivende køreegenskaber fra en hatchback.

- Det er en højere Kia Ceed. Du sætter dig ikke ned i den som en almindelig Ceed, du sætter dig direkte ind, forklarer Rikke Svinth, der er salgskonsulent hos Bjarne Nielsen i Skive. 

De avancerede sikkerheds- og infotainment-features i XCeed gør den til en af de mest hightech biler i klassen. Og turbomotorerne med højt omdrejningstal gør den også til en af de mest effektive.

Finalist til Årets Bil 2020

En jury på 24 uafhængige danske motorjournalister har efter to dages testkørsel på og omkring FDM Jyllandsringen udpeget XCeed som en af de fem finalister til kåringen af Årets Bil i Danmark 2020. Alene at blive en af de fem finalister er en bedrift og vidner om, at Kia har ramt noget med den nye XCeed. Vinderen afsløres onsdag den 27. november.

- Vi er stolte af, at KIA for andet år i træk lancerer en model, der findes værdig til titlen som Årets Bil i Danmark. Nomineringen af XCeed til titlen i 2020 bekræfter vores egen fornemmelse af, at XCeed er en utrolig vellykket bil. Og den bliver en meget vigtig model for KIA i Danmark, siger Rasmus Aagaard, der er COO hos Kia Import i Danmark.

Her ses det tydeligt, at Kia Xceed er hævet især bagtil. Det giver en sportslig fremtoning. Foto: bilguiden

Sporty og kontante køreegenskaber

Kia Xceed har en frihøjde på ca. 17 cm. Det er omkring 4 cm mere end en almindelig Ceed. Og selvom det ikke lyder af meget, så mærkes det tydeligt både bag rattet og ved indstigning i bilen.

Mens akselafstanden er den samme som på de øvrige Ceed modeller (2.650 mm), er overhænget foran og i bag på KIA XCeed hhv. 25 mm længere foran (til 905 mm) og 60 mm længere bagpå (til 840 mm). En stejlt skrånende fastback-bagklap og en bagkant, som er 60 mm højere end på en Ceed 5-dørs hatchback, styrker CUV’ens dynamiske coupé-lignende fremtoning med den tilbagetrukne kabine.

- Bagenden skiller sig ud og er meget ikonisk på en eller anden måde. Den har nogle super skarpe linjer og den ser sporty ud, konstaterer Rikke Svinth. 

KIA XCeed har en særlig undervognsopsætning, der ikke findes på andre Ceed-modeller. På trods af den hævede kørehøjde bliver XCeed derfor mere medrivende at køre i end en typisk familie-SUV takket være den skræddersyede undervogn og det lavere tyngdepunkt.

- Du kan også mærke i for eksempel rundskørsler, at den flytter sig ikke. Den er bare hård og kontant, fastslår Rikke Svinth. 

LED-forlygter og baglygter er standard i den nye Kia XCeed. Det giver et fantastisk udsyn i mørke. Foto: bilguiden

Interiør og udstyr i topklasse

Indvendigt viderefører KIA XCeed den moderne kabineindretning fra de øvrige Ceed-modeller. Med sin hævede frihøjde giver den en mere sporty køreposition med bedre udsyn over vejen.

Listen med standardudstyr til XCeed er lang og inkluderer blandt andet både LED-forlygter og baglygter, bakkamera, varme i rattet, DAB-radio, Apple Carplay og sikkerhedsudstyr som vejbaneassistent, træthedsregistrering og automatisk nødbremse.

- Selvom man måske ikke vil op og have de helt store pakker, så får man stadig alt det udstyr, en ny bil skal have i dag og mere til, fortæller Rikke Svinth. 

Vælger du mellemste udstyrsniveau Comfort får du blandt andet også elektronisk parkeringsbremse, klimaanlæg, parkerings- og regnsensor og adaptiv fartpilot.

Interiøret i XCeed føles godt og kabinen er strømlinet og uden for mangle ligegyldige detaljer og knapper. Foto: bilguiden

Kia tilbyder unik garanti

Når man har sagt Kia, er man også nødt til at fremhæve deres unikke garanti på hele 7 år eller op til 150.000 km. Det sikrer dig et lavt niveau af omkostninger, og den lange garanti, som følger bilen, gør den også meget mere attraktiv, hvis den skal sælges videre som brugtbil.

Motorer til enhver smag og pengepung 

XCeed fås med tre forskellige turbo benzinmotorer (T-GDi). Den 3-cylindrede 1,0-liters T-GDi-motor yder 120 hk, mens den 4-cylindrede 1,4-liters T-GDi-motor leverer 140 hk. Og som den kraftigste motor i XCeed-modelprogrammet fås den højtydende 1,6-liters T-GDi-motor med en ydelse på 204 hk. KIA XCeed fås desuden med en 1,6-liters dieselmotor med 136 hk. 

Med undtagelse af 1,0-liters T-GDi-motoren kan alle motorer kombineres med 6-trins manuel gearkasse eller 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse. 1,0-liters-motoren er kombineret med en 6-trins manuel gearkasse og starter fra kr. 250.000.

Kia XCeed er en såkaldt CUV - en mellemting i højden mellem en SUV og en Hatchback. Foto: bilguiden

Kia Xceed 2020 1600 13

Familiens høje medlem Kia XCeed har lidt mere højde og drøjde end den "almindelige" Kia Ceed. Og det gør bestemt ikke noget.

BILTEST

Anmelderne skriver...

Er du i tvivl om Kia XCeed er den rigtige bil for dig? Det er der faktisk ingen grund til. Vi har samlet et udvalgt antal biltests og anmeldelser her. Bemærk at anmeldelser kan have forskellig dato, og at bilen kan være blevet opgraderet siden anmeldelsen.

 

  • "Faktisk ser den rigtig cool ud. Det er en Kia, du vender dig efter med et anerkendende nik, når du forlader den i parkeringsbåsen."
    Der gives ikke score
  • "Det er ikke længe siden, jeg kaldte Kia ProCeed for den pæneste bil i den lille mellemklasse – og nu bruger jeg den samme slags gloser om XCeed."
    Der gives ikke score
  • "Den helt nye Kia Ceed imponerer med både teknik, brugsværdi og komfort. Og så er de nye sikkerhedssystemer yderst velfungerende."

Brugt Kia XCeed? Find den her

Brugte biler

Læs nyheder om Kia i vores Bilmagasin

Se Bilmagasinet