Istock 170616626

Er en dieselbil hurtigere end en benzinbil?

Umiddelbart er benzinbilen hurtigst, men det er ikke altid, farten er den vigtigste, når du kører bil til dagligt. Går du efter hardcore acceleration, så er benzinbilen dog valg nummer et.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Mange vil nok mene, at en dieselbil er hurtigere end en benzinbil. Men er den nu også det?

Hvis vi sammenligner en benzinbil og en dieselbil med samme antal HK, så vil man kunne se forskel i accelerationen, fra 0-100 km/t vil benzinbilen nemlig være hurtigst.

Du vil opleve at en benzinbil trækker bedre mellem 3.000-6.000 omdrejninger i minuttet (o/min), hvorimod en dieselbil trækker bedre mellem 2.000-4.000 o/min. Det betyder, at benzinbilen har et bredere område, hvor den trækker, hvilket samlet set giver en bedre ydelse.

MEN… hvis vi nu skal være realistiske og se på, hvordan vi nu engang kører til hverdag, så vil de fleste mennesker gerne undgå en larmende motor og gerne passe på økonomien, der hvor vi nu kan.

Det vil sige, at vi ofte kører med lave omdrejninger, og det er så her dieselbilen er bedre. Der er dog endnu et MEN her. Har du turbo i din benzinbil og en stor nok motor, kan den trække flere HK, også ved lave omdrejninger.

Konklusion er altså, at alt efter hvordan du kører bil, er der forskellige faktorer, du skal kigge på, hvis du går efter den hurtigste bil.

Læs også vores nyhed Skal jeg vælge benzin eller diesel?