Digital 1920X1080 Kia Niro 5

Kia løfter sløret for helt ny Niro

Kia har præsenteret deres nye udgave af den populære Niro. Den nye udgave kommer i 2022 i både en hybrid-, plug-in hybrid- og fuldelektrisk udgave.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

I forbindelse med Seoul Mobility Show 2021 har Kia for første gang præsenteret den helt nye Niro, der er et udtryk for Kias ambition om at skabe en mere bæredygtig fremtid.

- Den helt nye Kia Niro gør det nemt at føre en bæredygtig livsstil takket være bæredygtige materialer, avanceret teknologi og elektriske drivlinjer, mens den samtidigt opfylder kundernes praktiske behov, fortalte Ho Sung Song, som er President og CEO hos Kia.

Den helt nye Niro er nyudviklet helt fra bunden i henhold til koncernens Opposites United-designfilosofi. Den er ifølge Kia inspireret af naturen – ikke alene i designet, men også i valget af farve, materialer og finish.

Digital 1920X1080 Kia Niro 8

Man kan godt ane den oprindelige form fra Niro, men ellers er den nye Niro markant anderledes og tro mod Kias nye design. Foto: Kia 

Nyt design, nye lygter - alt er nyt

Kias signatur-”tiger face” er blevet ændret på den helt nye Niro, og den forløber nu fra motorhjelmen og hele vejen ned til det robuste panel nederst på karrosseriet. De nye designlinjer spiller sammen med de helt nye LED for- og baglygter. Det fremhæver bilens bredde og stabile fremtoning med de stærke skuldre og de lodrette ruder.

Som et klart signal om Kias dedikerede tilgang til bæredygtighed er kabinen i den helt nye Kia Niro fremstillet med brug af genbrugsmaterialer. Loftbeklædningen er fremstillet af genbrugt tapet, sæderne er fremstillet af Bio PU med udtræk af eukalyptusblade, og dørpanelerne er lakeret med BTX-fri lak, så miljøbelastningen i forhold til mængden af affald reduceres.

BTX-fri lak er en vandbaseret lak, som ikke indeholder benzen, toluol og xylol isomer.

Digital 1920X1080 Kia Niro 2

Interiøret i Niro er delvist lavet af genbrugsplast og med en helt ny udformning og design. Foto: Kia

Enkelt og intuitivt design

Instrumentpanelets kurver rundt om personerne på forsæderne har horisontale og diagonale linjer, der skaber kontraster. Midterkonsollen er nem at betjene og huser den elektroniske drejekontakt til gearskift. Den er placeret på den brede overflade i sort højglans og giver et enkelt og moderne look. Audio-visual-skærmen og luftdyserne er integreret i de diagonale mellemrum i det moderne instrumentpaneldesign, og ambiente-belysningen er også med til at fremhæve interiørlinjerne.

De slanke sæder øger rummeligheden men er samtidig komfortable. På bagsiden af nakkestøtterne er der en nyttig tøjkrog, og nakkestøtternes slanke udformning bidrager til fornemmelsen af plads.

Der er endnu ingen tekniske detaljer eller priser på den nye Niro, men den vil ligesom i dag kunne fås med HEV-, PHEV- og rent elektriske drivlinjer til næste år.

Digital 1920X1080 Kia Niro 7

Foto: Kia 

Digital 1920X1080 Kia Niro 4

Foto: Kia

Se flere nyheder i vores Bilmagasin