Kia EV9 2023 Skraa Forfra

Kia viser flere billeder af EV9

Kia EV9 er mærkets nye flagskib. Med tre sæderækker, masser af komfort, teknologi og et futuristisk design sætter EV9 nye standarder for elektriske SUV'er.

Mette Munk Nielsen
·

Kia har afsløret nye indvendige og udvendige billeder af Kia EV9, som er mærkets nye elektriske SUV. Elbilen bliver Kias flagskib, og den har tre sæderækker og et futuristisk design.

Kia EV9 er Kias første eldrevne flagskib med tre sæderækker, og den byder på både dristig styling og sofistikeret elegance. Designet er inspireret af Kias designfilosofi "Opposites United", der forener naturens forskelligartede egenskaber med modernitet og skaber en harmonisk helhed. Designerne har skabt en unik kombination af elegante, skulpturelle former og en stilren og livlig geometri, som tilsammen giver en markant, moderne helstøbt SUV.

- Kia EV9 bryder grænser med det formål at sætte nye standarder for design, opkoblingsmuligheder, anvendelighed og miljøansvarlighed, siger Karim Habib, som er Executive Vice President og Head of Kia Global Design Center og tilføjer:

- Kia EV9 giver kunderne exceptionel høj kvalitet og er et friskt pust blandt elbilerne i segmentet for familie-SUV’er. Denne nye type bil leverer en instinktiv oplevelse og fremragende komfort – ikke kun for føreren, men for alle personer i bilen takket være innovativ pladsudnyttelse, teknologi og design.

Kia EV9 2023 Koerende Side

Kia EV9 sætter helt nye standarder for designet for elektriske SUV'er, og den signalerer både ro og robusthed. Foto: Kia

Sætter nye standarder for fremtidens design af elektriske SUV'er

Kias designere har med udgangspunkt i mærkets designfilosofier skabt en elbil, der kombinerer en tydelig aura af robuste egenskaber til alle forhold med en ægte ro fra en sofistikeret bil. Dermed sætter den helt nye standarder for fremtidens design af elektriske SUV'er.

Fronten på bilen har enkle og rene linjer og karrosseriflader, og den udstråler ro, selvsikkerhed og klarhed. EV9’s ”Digital Tiger Face” fremhæves af en ”Digital Pattern Lighting-kølergrill” og markante lodrette forlygter, som giver en visionær og futuristisk fremtoning. Ved siden af hver forlygte er der to enheder af små kubeformet lygter i karrosseriet, og EV9 har et innovativt ”Star Map-LED-dagskørelys", der skaber en ny lyssignatur og et sofistikeret animeret lysmønster, som vil kendetegne Kias Digital Tiger Face på mærkets fremtidige elbiler.

Siderne på EV9 er udformet på baggrund af et polygonalt designsprog og kombinerer elegant en stærk og umiskendelig SUV-identitet med usædvanlig stor aerodynamisk effektivitet. Dynamiske trekantede skærmstrukturer og markante geometriske hjulkasser giver i kombination med karrosseriets udformning og de polygonale elementer en harmonisk struktur og et beslutsomt look. Flugtende dørhåndtag og en kileformet taglinje giver et indtryk af elegant og effektiv bevægelse.

Bagest på bilen afspejler bagklappens enkle og rene linjer, der på elegant vis prydes af slanke baglygter, som afspejler forlygternes design, yderligere EV9’s stærke og selvsikre look.

Kia EV9 2023 Front

Lyssignaturen er helt unik på Kia EV9, og den kommer til at kendetegne Kias fremtidige elbiler. Foto: Kia

Ny form for plads og komfort for alle i bilen

Kia har med "Technology for Life"-søjlen i deres designfilosofi et mål om at sikre, der kun udvikles teknologi og innovation, som fremmer positive og intuitive interaktioner mellem menneske og maskine. De værdier har haft en afgørende rolle i udviklingen af kabinen i EV9. Her er der prioriteret plads, komfort og teknologi for alle personer i bilen.

EV9 er bygget på Kias Electric Global Modular Platform (E-GMP), og den lange akselafstand og den helt flade elbilkonstruktion har givet mulighed for at skabe masser af plads til alle personer i bilen, hvor de kan slappe af med loungeagtig komfort på alle tre sæderækker. Bilen tilbydes med enten seks eller syv sæder, da Kia har taget hensyn til feedback fra familier, som har evalueret sædekonfigurationerne og funktionerne, for at EV9 kan byde på ensartet plads, komfort og oplevelse for alle personer i bilen, så al opmærksomhed ikke er rettet mod føreren.

Personerne på første og anden sæderække har mulighed for at læne sæderne tilbage og slappe af, mens EV9 lades op. En anden sædekonfiguration giver mulighed for at dreje sæderne på anden sæderække 180 grader, så passagererne kan tale med passagererne på tredje sæderække. Sæderne på tredje sæderække er forsynet med kopholdere og ladestik til mobile devices.

Kia EV9 2023 Interior Saeder

EV9 har et åbent, flydende panoramisk instrumentpanel, som går fra rattet til midten af bilen. Der er desuden tre sæderækker i bilen. Foto: Kia

To 12,3" touchskærme og masser af opbevaringsmuligheder

I hele den rummelige, lette og luftige kabine oser EV9 af et elegant, enkelt og ualmindeligt brugervenligt design i førsteklasses kvalitet. Det åbne, flydende panoramiske instrumentpanel går fra rattet til midten af bilen. To 12,3" touchskærme, der er integreret med et 5" segmentdisplay, forbedrer den digitale oplevelse med nem betjening af bilens funktioner og med antallet af fysiske knapper holdt på et minimum.

Midterkonsollen har mange opbevaringsmuligheder inklusive et rummeligt opbevaringsrum nederst. Midterkonsollen er desuden designet, så de supplerer det overordnede raffinement i kabinen.

EV9's store display, navigation og telematik (AVNT) giver en elegant og fordybende oplevelse. Det giver personerne i bilen mulighed for nemt at engagere sig i og interagere med det digitale univers. Under AVNT-skærmen giver en række skjulte touchknapper adgang til betjening af en start-stop-funktion, AVNT, varme, ventilation og aircondition (HVAC).

Kia EV9 2023 Bagende

Den markante bagende på Kia EV9. Foto: Kia

Verdenspremiere i slutningen af marts

Udstyrsniveauer, detaljer fra kabinen og ikke mindst priser må vi vente med at se nærmere på, indtil verdenspremieren i slutningen af marts.

Her vil Kia afsløre alle produktinformationer og starte en global kampagne med sloganet "Here to reshape the way we move". 

Kia EV9 2023 Side

Siderne på EV9 er udformet på baggrund af et polygonalt designsprog og har en usædvanlig stor aerodynamisk effektivitet. Foto: Kia

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin