Kia EV9 Undergoing High Speed Test

Sidste test af Kia EV9 inden verdenspremiere i 2023

Kia tester i øjeblikket EV9, som er en fuldelektrisk SUV. Bilen får verdenspremiere i 2023, og det er de sidste test, den skal igennem inden lanceringen.

Mette Munk Nielsen
·

Kia har sat gang i et omfattende testprogram af EV9, som bliver mærkets nye flagskibsmodel. Det er en fuldelektrisk SUV, som kommer på markedet i 2023. 

Efter 44 måneders udvikling er Kia nået til den sidste test af Kia EV9, som lanceres i 2023. Bilen vil revolutionere segmentet for store eldrevne SUV'er og sætte nye standarder for design, præstationer, rækkevidde, køredynamik, teknologi og komfort. 

Men inden den bliver sendt på markedet, skal den igennem omfattende tests. Alle elementer af EV9 bliver presset til grænserne for holdbarhed på Kias globale R&D-center i Namyang i Korea. 

Kia EV9 Undergoing Steering Pad Test

Kia EV9 på testbanen i Korea. Foto: Kia

Test på egen bane og rundt om i verden

Kia EV9 skal testes på både en 4WD-bakke og i hårdt offroad-terræn. Derudover er test med kørsel gennem dybt vand for at sikre maksimal holdbarhed under ekstreme forhold. Højhastighedskørsel, køreegenskaber og kørsel med lav friktion testes på Kias baner, så alle elementer af EV9 bliver presset til det yderste.

Udover test på banen i Korea, så har EV9 også været udsat for test rundt omkring i verden. For eksempel på grove brosten i Belgien, hvor Kias ingeniører har mulighed for at udsætte EV9 for den mest indgående test af kørekomfort og produktionskvalitet. 

Kia EV9 Undergoing Low Friction Test

EV9 bliver lanceret i første kvartal 2023. Foto: Kia

Klar til lancering i 2023

Det er planlagt, at Kia EV9 skal lanceres i første kvartal 2023. Dermed følger bilen i fodsporet på mærkets banebrydende komplet eldrevne EV6, som har modtaget en lang række udmærkelser inklusive den særdeles prestigefyldte pris som Årets Bil i Europa 2022.

Kia gav omverdenen det første indblik i mærkets nyeste flagskib i form af Kia Concept EV9, som blev præsenteret sidste år i forbindelse med AutoMobility LA i Los Angeles. Kia EV9 er udviklet på koncernens avancerede Electric Global Modular Platform (E-GMP), og den vil indvarsle en ny æra for sofistikeret, højteknologisk og fremtidssikret mobilitet.

EV9-produktionsmodellen er et udtryk for ”Opposites United”, som er mærkets banebrydende nye designsprog, og den vil vise hvad der i yderste potens kan lade sig gøre med en SUV.

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin