Bilguiden Kia Niro

VIDEOTEST: Kia Niro Plug-in Hybrid

Kia Niro var i hele tre år Danmarks bedst sælgende plug-in hybrid. De seneste år har den dog måtte se sig overhalet af flere konkurrenter, men nu er den tilbage i topform med helt nyt design, større batteri, mere plads og mere moderne interiør.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

VIDEO: Se bilguidens gennemgang af den nye Kia Niro Plug-in Hybrid

Forbedret design og længere rækkevidde

Den helt nye Kia Niro er et skønt bekendtskab. Så er det sagt! Den tidligere udgave var også et fint bekendtskab, men den nye er bare forbedret på alle de punkter, der var tilbage at ønske.

Og hvad er der så sket? Niro plug-in hybrid har først og fremmest fået et større batteri på 11 kWh, der hæver rækkevidden til opgivet 65 km. Niro er an de mest effektive PHEV'er på markedet, og derfor er rækkevidden realistisk på en god sommerdag på landevej, mens motorvej og kolde vinterdage selvfølgelig trækker rækkevidden nedad.

Bilguiden Kia Niro PHEV Bagfra

Helt nyt design og interiør gør den nye Niro til en moderne og lækker bil at køre og sidde i. Foto: bilguiden

Ny generation varmepumpe

I en plug-in hybrid veksler bilen selv mellem batteriet og benzinmotoren, så du får mest muligt ud af begge dele. Vigtigst af alt har du i en plug-in hybrid muligheden for selv at lade bilen op med et strømkabel, og du kan også selv bestemme, at bilen skal køre på ren el.

Den nye Niro får fra midterste udstyrsniveau en helt nyudviklet og mere effektiv højvolts kabinevarmer (varmepumpe) som hjælper på den elektriske rækkevidde om vinteren. En god tommelfingerregel bør dog være, at trække 20-30 procent fra den opgivne rækkevidde på de koldeste dage. 

Bilguiden Kia Niro PHEV Kabine

Den nye Niro har fået en meget mere moderne kabine hvor mange af interiørelementerne går igen fra Kia EV6 og Sportage. Foto: Bilguiden

Støjsvag motor og glidende automatgear

Kia Niro plug-in hybrid er utrolig støjsvag fra motoren og vekslen mellem el- og benzinmotoren mærker man stort set ikke. Det samme gælder det optimerede 6-trins DCT automatgear, hvor du stort set ikke mærker gearskiftene. Kun ved behov for hurtig acceleration mærker man, at der også ligger en benzinmotor foran.

Niro har fået lidt flere hestekræfter at lege med i form af kombineret 185 hestekræfter go et moment på 265 Nm. Det gør den ganske potent til motorvejskørsel og en hurtig overhaling. Når det er sagt lyder accelerationen fra 0-100 km/t på knap 10 sekunder, så man skal ikke forvente at blive kastet tilbage i sædet. 

Til gengæld vil den formentlig klare traileren eller campingvognen uden problemer. Niro må trække 1300 kg. 

Bilguiden Kia Niro PHEV Baglygte

Kia Niro har en lav vindmodstand og flere designdetaljer, som forbedrer dette. Kombineret med dens forholdsvis lave crossover-højde er den ganske effektiv på både el og benzin. Foto: Bilguiden

Tre niveauer med masser af udstyr

Niro som i en udstyrsvariant der blot har samme navn. Herefter kan du vælge en Prestige eller den højest udstyrede Upgrade.

Fra begyndelsen får du masser af standardudstyr som 16" alufælge, klimaanlæg, adaptiv fartpilot, bakkamera og p-sensor bag, 8" infotainmentskærm med trådløs Apple Carplay / Android Auto og ikke mindst masser af sikkerhedsudstyr som automatisk nødbremse med fodgænger- og cyklistgenkendelse og registrering af venstresving for modkørende, automatisk nødopkald, skiltegenkendelse og udvidet vognbaneassistent. 

I Prestige tilføjer du udstyr som Ambient-belysning, højvolts-kabinevarmer, regnsensor, p-sensor foran, drejeknap til gearvalg, nøglefri smart key, 10,25" infotainmentskærm med Kia Connect app og udvidet motorvejsassistent som også holder dig mellem striberne på vejbanen.

I Upgrade får du stort set hele pakken med yderligere 18" alufælge, elektrisk bagklap, LED-forlygter med adaptiv styring, kunstlædersæder, 10" digital instrumentering og trådløs mobil oplader. 

Du kan også tilkøbe blandt andet glassoltag og flere pakker med for eksempel Harman Kardon lydanlæg, elektriske forsæder med ventilation, Head-up display og yderligere sikkerhedsudstyr som blindvinkelassistent og parkeringsassistent. 

Bilguiden Kia Niro PHEV Bagsaede

Den nye Niro er blevet knap syv centimeter længere og har en længere akselafstand. Det giver mærkbart mere plads i kabinen. Foto: Bilguiden

Er du interesseret i en Kia Niro? 309.900 kr.

Læs mere om priserne på den nye Niro og bestilt en prøvetur hos din nærmeste Kia-forhandler.

Der tages forbehold for prisændringer.
Prisen starter fra

Crossover med mere plads  

Kia Niro er ikke nogen stationcar eller SUV. Den er en mellemting (crossover) som vil passe godt til de fleste, der gerne vil sidde lidt højere og have et bedre udsyn samtidig med, at der er plads til bagage og voksne på bagsædet. Den nye Niro er utrolig rummelig, især på bagsæderne.

Bagagerummet kan mønstre 348 liter, hvilket syner større end tallet umiddelbart lyder. Desværre optager PHEV-teknologien en del af den ekstra plads som ellers findes under bundpladen i den fuldelektriske udgave. 

Som vanligt yder Kia ligesom på alle andre modeller syv års garanti eller op til 150.000 kilometer. 

Bilguiden Kia Niro PHEV Bagagerum

Bagagerummet har en regulær størrelse. Desværre uden ekstra plads under bundpladen. Foto: Bilguiden

Bilguiden Kia Niro PHEV Display

Fra udstyrsvarianten Prestige opgraderer du fra en 8" til en 10,25" infotainmentskærm med app-opkobling via Kia Connect. Foto: Bilguiden

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin