BILGUIDEN - Vi elsker biler

Test og anmeldelse af Kia Niro

Kia Niro og Kia e-Niro er i bund og grund to sider af samme sag. I den elektriske udgave hedder modellen Kia e-Niro - mens den "normale" udgave bare hedder Kia Niro efterfulgt eksempelvis af PHEV, som står for plug-in hybrid.

Netop Kia e-Niro kom på banen som den sidste af trekløveret, og fælles for alle tre modeller er, at der er tale om solide, velkørende og ganske innovative bilmodeller, som gør hver eneste meter på motorvejen til en oplevelse.

Kia Niro blev i første omgang introduceret i HEV-udgaven, hvilket skete i løbet af 2016. Siden kom PHEV-version til, og i begyndelsen af 2019 gjorde Kia e-Niro sin entre på et bilmarked, der i stigende grad efterspørger fuldt ud elektriske biler i den mere ordinære ende af skalaen. Og bortset fra, at der faktisk ikke er særligt meget ordinært over Kia e-Niro, så har danskerne taget elbilen med den lange rækkevidde og lave indgangspris til sig.

Kia Niro er et af de nyere indslag i det store og brede produktprogram, som Kia står for i dag. Et program, som rummer alt fra små mikrobiler over SUV-køretøjer, crossover-modeller og familiebiler til rendyrkede hybrid- og elbiler. Netop det sidste er indbegrebet af Kia Niro, for den kompakte crossover kan i leveres både som plugin-hybrid (PHEV), hybrid (HEV) og ren elbil.

Således blev Kia e-Niro en øjeblikkelig succes, og den blev hurtigt blandt de absolut bedst sælgende elbiler på det danske marked. Som alle andre Kia-modeller leveres Kia Niro og Kia e-Niro med markedets ubetinget bedste garantiordning, der er lig med en syvårig fabriksgaranti.

Anmeldelse af Kia Niro fra "Bilguiden - Vi elsker biler".

Kia ligger ikke på den lade side trods Corona-krisen. Her samler vi de seneste nyheder fra bilproducenten, der indbefatter en faceliftet Picanto og e-Niro og en billigere Niro Plug-in Hybrid.

Kia har netop præsenteret en ny faceliftet Picanto, som skal give de andre baghjul i klassen for mikrobiler. Den opdaterede udgave kommer til salg i løbet af tredje kvartal af 2020.

Den opgraderede Picanto tilbyder blandt andet en række nye sikkerhedsteknologier, der ofte er forbeholdt større, dyrere bilmodeller. Afhængig af modelspecifikation inkluderer Picantos nye sikkerhedspakke en forbedret nødbremse med registrering af køretøjer og fodgængere. Derudover er Picanto tilgængelig med Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Lane Keeping Assist (LKA), Driver Attention Warning (DAW) og Lane Follow Assist (LFA).


Kia Picanto GT-Line er med faceliftet blevet endnu mere moderne i kabinen med bl.a. en bedre skærm. Foto: Kia Motors

Opfrisket design

Picanto har fået en større makeover og flere er specifikt til den sporty GT-Line og den SUV-inspirerede X-Line. Fronten af både GT-Line- og X-Line Picanto-modellerne har fået et nyt struktureret og åbent udseende. Den omkringliggende krom effekt danner en vidtrækkende form, der strækker sig ind i den nederste del af de redesignede forlygter og giver bilen et bredere, mere stabilt udseende. På GT-Line-modellen har hver side af grillen en afbrudt rød designlinje. X-Line modellen har i stedet fået et sort trim, der ligner luftindtag.

Begge versioner af bilen har også fået nyt kofanger-design og redesignede forlygter og fire-pære LED-kørelys. Bagpå har bilen også fået et nyt LED-kombinationslygtedesign og et slankere tågelys, hvilket skaber en mere genkendelig baglygtesignatur.

I kabinen har Picanto fået en række visuelle og teknologiske opgraderinger, der er centreret omkring en 8” ”flydende” skærm med navigationssystem og en 4,2” instrumentering.

Nye motorer

Den opgraderede Picanto fås i Europa med tre nye ”Smartstream” benzinmotorer, der hver især maksimerer effektiviteten og sænker CO2-emissionen sammenlignet med deres forgængere. Motorprogrammet består af en 1,0-liters T-GDi motor, der producerer 100 hk og et par DPFI motorer (dual-port fuel injektion) på 1,0 liter eller 1,2 liter, der producerer henholdsvis 67 hk og 84 hk.

Den opdaterede Picanto er den første model udstyret med KIAs nye semi automatiserede gearkasse (AMT). AMT er baseret på en fem-trins manuel gearkasse med koblings- og gearskiftaktuatorer til automatisering af koblingsdrift og gearskift. Ved hjælp af en enkelt tør-kobling er AMT en omkostningseffektiv mulighed for kunder, der ønsker bekvemmeligheden og brugervenligheden af en automatisk gearkasse uden at ofre brændstofeffektiviteten.

e-Niro har med faceliftet fået et mere moderne design i kabinen. Foto: Kia Motors

Nyt facelift til e-Niro

KIA introducerede den helt nye e-Niro sidste forår, men nu er det første facelift allerede en realitet, og de første opdaterede e-Niro modeller er produceret og på vej til Danmark. Med dette facelift af e-Niro får bilen nye kofangere, nye baglygter, en interiørmæssig opgradering og 7” skærme bliver skiftet ud med hhv. 8” touchskærm i Vision modellen og 10,25” navigation i Comfort og Advance modellerne – så e-Niro igen kommer på niveau med de nyligt opdaterede HEV og PHEV modeller.

Den vigtigste opdatering af KIA e-Niro er dog, at bilen bliver udstyret med en 3-faset (11kW) lader i stedet for 1-faset (3,7kW) – hvilket betyder en væsentlig lavere ladetid. Ved det store batteri med 64 kWh er den fulde ladetid således nede på 7 timer. 

Ved blandet kørsel leverer den store batteripakke på 64 kWh en rækkevidde på op til 455 km på en enkelt opladning – 289 km for den lille batteripakke. Med disse forbedringer stiger den vejledende udsalgspris på den faceliftede e-Niro med 5.000 kr. for alle varianter.

Niro plug-in hybrid er blevet billigere

KIA's Niro Plug-in Hybrid er utrolig populær blandt de danske bilkøbere. Den er med 2.723 eksemplarer Danmarks mest solgte plug-in hybrid siden lanceringen i 2017. Den er nu blevet endnu mere attraktiv med en ny frapris 16.000 kroner under den oprindelige pris.

Indstigningsprisen på en KIA Niro plug-in hybrid Vision med bl.a. 8” display m. touchskærm, elektronisk p-bremse, 2-zoners klimaanlæg, Apple CarPlay m. stemmestyring, DAB+, 16” alufælge, adaptiv fartpilot m. stop & go funktion, lane following assist, paddleshift, LED baglygter, projektionsforlygter og LED kørelys foran, falder således 16.000 kr. til en frapris på 259.000 kr. Comfort og Advance modellerne falder begge 11.000 kr. Det vil sige, at Comfort modellen nu kan fås for 274.000 kr. og Advance koster 289.000.

Top modellen Advance samt Comfort modellen kan yderligere fås med en såkaldt Plus Pakke til en værdi af 19.998 kr. mod en merpris på bare 10.000 kr. Plus Pakken indeholder følgende fabriksmonteret ekstraudstyr: Forberedt til anhængertræk m. større bremser og større kølesystem, 10,25” touchskærm m. navigation og TomTom® Live Services og JBL® premium lydanlæg m. 8 højtalere.

Kia Niro Hybrid 2020 1600 0B

KIA NIRO. Den fabelagtige Kia Niro fås i mange forskellige varianter. Og de høster alle sammen roser.

BILTEST

Anmelderne skriver...

Egentlig bør du ikke være i tvivl om, at Kia Niro er den helt rigtige model for dig? Vi har samlet anmeldelser af bilen her. Bemærk at anmeldelser kan have forskellig dato og at bilen kan være blevet opgraderet siden anmeldelsen.

 

  • "Niro'en sælger som varmt brød, hvilket har givet ventetider for leverancer. Det er ikke svært at forstå hvorfor, for det er svært at slå Niro'en."
  • "Med en frapris på godt 270.000 kr. er Kia Niro den billigste opladningshybrid. Modellen er attraktiv og pengene værd."
  • "Kia Niro som opladnings-hybrid har været værd at vente på. Den er både gennemarbejdet og markedets næstbilligste ladehybrid."