Markant opdatering af Nissan Qashqai

Nissan Qashqai har fået en gennemgribende opdatering lige fra det ydre til nyt udstyrsniveau og opdateret infotainment.

Mette Munk Nielsen
·
Nissan Qashqai 2024 Forfra

Det er både design og teknologi, der er blevet opdateret i Nissan Qashqai, så bilen fortsat kan være relevant i crossover-segmentet.

Nissan har produceret 1,3 millioner Qashqai, siden den blev lanceret i 2007. Ingen tvivl om, at modellen har været og er populær og for at bevare den popularitet, har Nissan opdateret bilen. Det er en gennemgribende udvendig opdatering, ligesom der er kommet et nyt udstyrsniveau samt ny teknologi. 

Alt sammen med respekt for det, der gør Qashqai populær.

- Qashqai skabte en klasse takket være sin unikke kombination af designappeal, bekvemmelighed og brugervenlig teknologi. Disse opdateringer manifesterer Nissans position som skaberne og innovatorerne i crossover-klassen, siger Arnaud Charpentier, som er Vice President for Product Strategy hos Nissan AMIEO (Afrika, Mellemøsten, Indien, Europa og Oceanien) i en pressemeddelelse.

Nissan Qashqai 2024 Fra Siden

Udvendigt har Nissan Qashqai fået et markant anderledes design. Foto: Nissan

Nyt udvendigt design af Nissan Qashqai

Når man ser den nye Nissan Qashqai, er der ingen tvivl om, at modellen har gennemgået en større forandring. Den udstråler en skarp og moderne dynamik, og det er blandt andet kølergrillen, som skaber et mere markant førstehåndsindtryk. 

De nye forlygter giver et skarpere look, og de er udstyret med et adaptivt fjernlysmodul, der suppleres af en smallere enhed, som giver en bredere fordeling af lysstrålen. Udformningen af baglygterne er uændrede, men sammensætningen af lys er forandret. Her får du fire individuelle elementer, som gengiver kølergrillens "kommaer", der skaber et nyt udtryk.

Derudover er der nye fælge og tre nye farver: Pearl White, Pearl Blak og Deep Ocean. 

Nissan Qashqai 2024 Cockpit

Qashqai bliver den første Nissan med indbygget Google. Foto: Nissan

Ny N-Design-udstyrsniveau og indbygget Google

Der er med opdateringen kommet en ny udstyrsvariant: N-Design, som giver et mere iøjnefaldende design. Unikke, helt nye 20" aluminiumsfælge bidrager till øget udstråling sammen med de karrosserifarvede hjulkasser og nederste dele under dørene i samme farve. 

Indvendigt er der beklædning med Alcantara, som optimerer atmosfæren i kabinen, og der er et nyt sædeindtræk på de tre højeste udstyrsvarianter. Mest markant er det sorte, delvis quiltede premiumlæder på højeste niveau.

Der er kommet ambiente belysning, og så har Qashqai som den første bil hos Nissan fået indbygget Google. Og det er en velfungerende infotainment, hvor du som standard får Google Maps og Google Assistent til stemmestyring. Der er desuden mulighed for at downloade apps fra Google Play.

Nissan Qashqai 2021 Skraa Forfra Højre Side

Qashqai satte crossoveren på danmarkskortet

Nissan Qashqai blev lanceret tilbage i 2007, og den har siden været præsenteret i tre generation, hvor den tredje, som ses på billedet, kom i 2021. 

Det er en crossover, som kombinerer en hatchback med en SUV, og den har været en af de helt store biler for Nissan med mere end 1,3 millioner producerede biler.

Modellen har i Danmark været med til at gøre crossoveren populær, og den betragtes ofte som en af de største grunde til, at kunderne fik øjnene op for de mindre SUV'er. Den har i flere år ligget i toppen af salgslisterne og blev den mest solgte bil i Danmark i 2019.

Opdateret teknologi og førerassistentsystemer

Nissan har opdateret flere teknologier i bilen, så de lever helt op til nutidens standarder. Around View Monitor er Nissans signaturteknologi, og den går helt tilbage til 2007. Her kombineres fire eksterne kameraer og giver fuld udsyn over bilen i fugleperspektiv. Og det gør det meget nemmere at parkere bilen og andre manøvrer. 

Med den opgraderede AVM-teknologi får du krystalklar visning under alle lysforhold. Du får samtidig en 3D-funktion, som giver mulighed for at vælge et af de otte forskellige kameraperspektiver, alt afhængig af hvor du har brug for at holde fokus. 

Med Invisible Hood View har du mulighed for at se forhjulenes placering, som om man kiggede på dem bagfra, og det giver mulighed for præcis manøvrering for at undgå fx en betonkant eller komme omkring på smalle steder.

Også førerassistentsystemerne er blevet opdateret, så de er mere effektive.

Nissan Qashqai 2024 Bagende

Bagenden har Nissan ikke ændret meget ved, men baglygterne er blevet opdateret. Foto: Nissan

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin

Flere nyheder