Townstar Petrol Van Dynamic 02

Nissan afslører en helt ny generation af varebiler

Den helt nye Townstar bliver Nissans teknologisk mest avancerede varebil til dato. Den kompakte varebil kommer både som ren elbil og benzindrevet, og den bringer 20+ teknologier ind i segmentet for kompakte varebiler.

JW2
Jesper Werge
·

Det er godt gang i lanceringerne af nye bilmodeller for tiden - og nu afslører Nissan den næste generation af kompakte varebiler i kraft af den helt nye Nissan Townstar. Med en komplet eldrevet version foruden versioner med forbrændingsmotor er den nye varebilsmodel toptunet til fremtidens erhvervsliv og accelererer omstillingen til elektrificering.

I kølvandet på succesen med Nissan e-NV200, som var pioner og er førende på varebilsmarkedet for elbiler, er den komplet eldrevne version af den helt nye Townstar optimeret til at opfylde kundernes behov. Med et videreudviklet 44 kWh-batteri, avanceret teknologi og lave driftsomkostninger udgør den eldrevne Townstar en effektiv og bæredygtig mobilitetsløsning.

- Med to effektive drivlinjekonstruktioner, et ergonomisk design og unikke teknologier er den helt nye Townstar særdeles godt udstyret til at opfylde kundernes omskiftelige behov, udtaler Emmanuelle Serazin, som er LCV & Corporate Sales Director hos Nissan Europe.

Læs også:
VIDEOTEST: Ny Nissan Qashqai er utrolig populær

- Med stadigt strengere emissionsstandarder, adgangsbegrænsninger i byområderne og et stadigt større behov for leveringer til døren er både store og små virksomheder nødt til at finde effektive og bæredygtige løsninger for at være konkurrencedygtige og optimere deres drift, fortsætter Emmanuelle Serazin.

Townstar EV Van Dynamic 04

Den ser ganske kompakt og agil ud, den kommende varebil fra Nissan. Foto: Nissan

Pålidelige løsninger og effektive drivlinjer

Den helt nye Nissan Townstar, som er udviklet til maksimal effektivitet og alsidighed i urbane miljøer, byder på to drivlinjeteknologier i varebils- og combi-versioner (til passagerer), der opfylder kundernes behov.

Hvis du vælger udgaven med benzinmotor, får du en raffineret 1,3-liters motor, som opfylder den seneste Euro 6d-emissionsstandard. Den yder 130 hk og har et drejningsmoment på 240 Nm, hvilket sikrer både kraftoverskud og effektivitet.

Den komplet eldrevne Nissan Townstar vil blive udstyret med et 44 kWh-batteri og avanceret teknologi. Den får intelligent energistyring og effektiv batterikøling i én optimeret pakke. Den nye varebil erstatter e-NV200 og byder på et drejningsmoment på 245 Nm og en rækkevidde på op til 285 km ved blandet kørsel i henhold til WLTP.

Townstar Petrol Van Detail 08

En yderst velindrettet førerkabine giver optimale arbejdsbetingelser for chaufføren. Foto: Nissan

Banebrydende teknologi

Med den nye Nissan Townstar introduceres 20+ teknologiske funktioner i Nissans udbud af kompakte varebiler.

Med en lang række sikkerhedsteknologier og avancerede førerassistentsystemer som eksempelvis sidevindsassistent og vogntogsstabilisering giver Nissan Townstar en tryg og selvsikker oplevelse bag rattet. Intelligent nødopbremsning med registrering af fodgængere og cyklister samt vejkrydsassistent, håndfri parkering og intelligent fartpilot placerer Townstar sig helt i front i segmentet.

Artiklen fortsætter herunder...

Er du interesseret i en brugt varebil?

Nissan integrerer for første gang Around View Monitor (AVM) i segmentet for kompakte varebiler. Ved hjælp af en række kameraer viser systemet et 360-graders overblik over området omkring bilen, så førerne kan parkere helt trygt i byen.

Kunderne til den helt nye komplet eldrevne Townstar vil også nyde godt af det innovative og avancerede ProPILOT-førerassistentsystem. Det hjælper førerne ved kørsel på motorvej og gør det muligt for bilen automatisk at sænke hastigheden til stilstand og efterfølgende accelerere igen for at følge det forankørende køretøj, og samtidig holdes bilen midt i vognbanen, selv i mindre skarpe sving.

Townstar Petrol Combi Static 06 1200X900

På sigt er det også meningen, at Nissan Townstar kommer som personbil med god plads til en gennemsnitlig børnefamilie. Den udgave hedder Combi. Foto: Nissan

Avanceret indvendigt og udvendigt design

Komfortable opkoblingsmuligheder som eksempelvis E-Call, Apple CarPlay/Android Auto og trådløs opladning af mobiltelefon vil kunne fås til hele modelrækken fra lanceringen, og den komplet eldrevne version byder på yderligere onlinetjenester fra lanceringen.

Disse onlinetjenester bliver tilgængelige via en 8" touchscreen, som er forbundet med et 10" digitalt kombiinstrument foran føreren i den helt nye komplet eldrevne Townstar.

Den helt nye Townstar er bygget på alliancens CMF-CD-platform, og den er udviklet helt fra grunden med fokus på kvalitet og funktionalitet. Den bliver forsynet med Nissans nye mærkelogo og bliver dermed den første europæiske model produceret med dette logo og den nyeste model, som introduceres i henhold til Nissans NEXT-omstillingsplan, som har fokus på bæredygtig vækst og rentabilitet på tværs af koncernens globale aktiviteter.

Den helt nye Townstar varebilsversion er udviklet, så den på perfekt vis matcher behovet hos kunder som små og mellemstore virksomheder, der ønsker alsidighed, komfort, plads og gode lastforhold foruden håndfrit parkeringssystem til de vanskelige parkeringsforhold i byerne.

Townstar EV Van Static 05

Med en komplet eldrevet version foruden versioner med forbrændingsmotor er den nye varebilsmodel toptunet til fremtidens erhvervsliv og accelererer omstillingen til elektrificering. Foto: Nissan

Det ideelle køretøj til de aktive familier

Combi-versionen af den helt nye Townstar er målrettet de aktive familier og byder på store og intelligent indrettede opbevaringsmuligheder med en kapacitet på op til 775 l. Fra raffinerede sædeindtræk og dørbeklædninger til en moderne finish på midterkonsol og instrumentpanel – kabinen i den helt nye Townstar byder kunderne velkommen med komfort som i en personbil. Desuden får de sikkerhedsudstyr som advarsel om glemt sikkerhedssele, automatisk nødopbremsning, vognbaneassistent, advarsel om biler i den blinde vinkel og vejskiltegenkendelse.

Den helt nye komplet eldrevne Townstar vil afspejle æstetiske kendetegn fra Ariya inklusive LED-signaturforlygter som standardudstyr og en aerodynamisk afskærmning på fronten med et avanceret Kumiko-mønster og et friskt V-motion-design med dagskørelys.

Benzinversionen af den helt nye Townstar skiller sig ligeledes ud med et skarpt og dynamisk look takket være interlock-kølergrillen. Den kommer også til at omfatte luftindtag, der er integreret med henblik på at optimere luftstrømmen omkring den forreste kofanger og forhjulene, så luftmodstanden reduceres, og rækkevidden og brændstofforbruget optimeres.

Townstar Petrol & EV Van 1200X900

Den elektriske udgave af Nissan Towncar ventes at blive et hit hos forbrugerne. Foto: Nissan

Du kan få en skræddersyet erhvervsløsning

Med muligheden for alsidige konfigurationer er den helt nye Townstar varebil i meget høj grad udviklet til at være en pålidelig, komfortabel og effektiv mobilitetspartner for virksomhederne.

Med en varerumsvolumen på op til 3,9 m3 med drejelig skillevæg kan den nye kompakte varebil nemt transportere to europaller og en last på op til 800 kg, og med de kraftfulde motorer kan bilen byde på en anhængervægt på 1.500 kg, så den kan tilpasses til hver enkelt virksomheds specifikke behov.

Varerummet omfatter store skydedøre i siden, der gør det nemt at tømme varebilen for last, og den fås også med 60/40-fløjdøre bag med 180 graders åbning eller en bagklap. Varerummet fås også med intelligente opbevaringsløsninger og en dedikeret plads til kontorredskaber i bilen.

Nissan cementerer sin dedikerede tilgang til at levere kvalitet og tryghed, og ejerne af alle biler i Nissans varebilsprogram nyder godt af branchens bedste, paneuropæiske garanti på 5 år eller 160.000 km og en batterigaranti på 8 år eller 160.000 km, når det gælder den eldrevne version.

Den omfatter garanti fra kofanger til kofanger, lakgaranti, garanti på originale dele og tilbehør samt vejhjælp – dermed får kunderne en omfattende dækning og ekstra ro i sjælen.

Townstar EV Van Static 02

Med en varerumsvolumen på op til 3,9 m3 med drejelig skillevæg kan den nye kompakte varebil nemt transportere to europaller og en last på op til 800 kg. Foto: Nissan

Ladeguide: Hvilken ladeløsning skal du vælge?

Prøver du at finde rundt i junglen af forskellige ladeløsninger til de elektriske biler? Fortvivl ikke. Vores motorredaktør forklarer de forskellige muligheder og har samtidig lavet en sammenligning af priserne på de mest udbredte ladeløsninger.

Se videoguiden her - eller læs den skrevne udgave her.

Læs flere nyheder om Nissan...