Nissan lancerer fremover kun elbiler i Europa

Alle nye modeller fra Nissan bliver fremover 100% elektriske i Europa. Fra 2030 gælder det hele verden.

Mette Munk Nielsen
·
Nissan Concept 20 23 Hero Image

Nissan har annonceret, at de fremover kun lancerer 100% elektriske biler i Europa. Det skete ved en fejring af Nissans europæiske designcenter i London, der har 20 års jubilæum. Her blev konceptbilen 20-23 afsløret. 

Der sker noget på elbilsmarkedet i disse år, og hos Nissan streger man nu alle kommende modeller, der ikke er rene elbiler på det europæiske marked. Det betyder, at der ikke i Europa kommer flere nye benzin, diesel, hybrid eller plug-in hybrid biler fra den japanske producent. 

- Elbiler er den ultimative mobilitetsløsning. Mere end en million kunder har allerede været med på vores rejse og oplevet glæden ved en elbil fra Nissan, og der er ingen vej tilbage nu, udtalte Makoto Uchida, Nissan President og CEO til medierne i London i denne uge.

Det skete ved en fejring af Nissans europæiske designcenter i London, som kan fejre 20 års jubilæum. I første omgang er det kun i Europa, at alle kommende biler er elbiler, men det kommer til at gælde i hele verden fra 2030. Det skal støtte op om Nissans mål om CO2 neutralitet.

- Elbiler, der anvender vedvarende energi, er nøglen til at opnå CO2 neutralitet, som er centralt i vores Ambition 2030. Nissan vil udelukkende producere elbiler inden 2030 i Europa – vi mener, det er det rette at gøre for vores virksomhed, vores kunder og for planeten, siger Makoto Uchida.

 

Nissan Concept 20 23 Hero Image

Nissans 20-23 konceptbil er en sporty bybil, der kører på ren el. Det kommer alle fremtidig modeller fra Nissan til i Europa. Foto: Nissan

Ny konceptbil og selvkørende projekt

Nissan afslørede ved fejringen også konceptbilen 20-23, som er en sporty by elbil. Hvis du undrer dig over navnet, så afspejler 20, at det er 20 års jubilæum, mens 23 henviser til Nissan. 2 hedder Ni på japansk, mens 3 hedder san. 

Der var også jubilæum hos Nissan Technical Centre Europa, hvor Nissans R&D-team kunne fejre 35 års jubilæum. Her afslørede man Nissans seneste kapitel mod selvkørende teknologi kaldet evolvAD. Dette studie handler om selvkørende teknologi i boligområder og på landeveje. Projektet er støttet af den britiske regering.

Et investeringsprogram på mere end 40 millioner euro er allerede i gang og støtter følgende aktiviteter: Opgradering af bygninger, design-værktøjer og -ressourcer, ekstra ansatte i NTCE samt ny teknologi i faciliteter, hvoraf mere end 26 millioner euro er afsat til elektrificeringsprojekter.

3 nyere elbiler fra Nissan

Alle brugte biler

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin