BMW M4 CSL 1

BMW præsenterer BMW M4 CSL

Som en del af fejringen af sit 50 års jubilæum præsenterer BMW M GmbH en helt speciel model - BMW M4 CSL. Produktionen bliver på 1.000 eksemplarer.

Mette Munk Nielsen
·

BMW M GmbH fejrer i år 50 års jubilæum og i den forbindelse præsenteres en helt speciel model. BMW kalder det en nyfortolkning af en legende - her er BMW M4 CSL. 

Passion for old school racing og innovativ teknologi mødes i BMW M4 CSL. Bilen deler gener med racerbilen BMW M4 GT3, og det kan tydeligt ses i præstationerne. I testkørsler på Nürburgrings Nordschleife leverede BMW M4 CSL de hurtigste omgangstider nogensinde for en serieproduceret bil fra BMW med en tid på 7 minutter og 20 sekunder.

BMW M4 CSL giver en helt uforlignelig køreoplevelse, og den bliver produceret i et begrænset antal på 1.000 eksemplarer. 

BMW M4 CSL 5

BMW M4 CSL er blevet testet på Nürburgrings Nordschleife med imponerende resultater. Foto: BMW

”Competition, Sport, Lightweight” - en opskrift med traditioner

CSL står for “Competition, Sport, Lightweight”, som refererer til de altafgørende faktorer i motorsport. BMW M4 CSL kommer i historisk selskab med BMW M3 3.0 CSL, som blev udviklet under samme principper, og som debuterede i European Touring Car Championship i 1973 - og vandt sæsonen.

BMW M4 CSL følger samtidig ideallinjen fra de tidligere generationer af BMW M3/M4, herunder især den legendariske BMW M3 CSL fra 2003 samt BMW M4 GTS fra 2016.

Da BMW M-afdelingen blev grundlagt i 1972, var det også startskuddet til det historiske M-logo med farverne blå, violet og rød på en hvid baggrund. Logoet pryder stadig M-bilerne den dag i dag, dog opdateret med farver i blå, mørkeblå og rød. Her i jubilæumsåret 2022 er der comeback til det historiske BMW M-logo, som kan bestilles til alle BMW M biler og BMW modeller med M Sportspakke.

BMW M4 CSL 8

Der er comeback til det historiske BMW M-logo i jubilæumsåret 2022. Foto: BMW

Hjertet banker med 550 hestekræfter

Hjertet i BMW M4 CSL er en treliters, sekscylindret rækkemotor med BMW M TwinPower-teknologi. Motoren yder 550 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på 650 Nm. Accelerationen fra 0-100 km/t foregår på 3,7 sekunder, og tiden fra 0-200 km/t er på 10,7 sekunder.

M Traction Control tillader kontrolleret drift på bane i et niveau fra 1 til 5. Niveau 6 til 10 sikrer, at samtlige kræfter smides ned på racerbanen, uagtet vejrforhold og dæktemperaturer. De leveres gennem den ottetrins M Steptronic automatgearkasse direkte til baghjulene.

Som standard har bilen M Drive Professional, som inkluderer M Drift Analyzer og M Laptimer plus M Mode-knappen til aktivering af ROAD-, SPORT- og TRACK-indstillingerne.

BMW M4 CSL 13

Der er en treliters, sekscylindret rækkemotor i BMW M4 CSL, og den yder 550 hestekræfter. Foto: BMW

Intelligent letvægtsdesign

Det omfattende brug af letvægtsmaterialer barberer omkring 100 kg af vægten i forhold til BMW M4 Competition Coupé med blandt andet formstøbte kulfibersæder og fjernelse af bagsæderne samt motorhjelm og bagagerumsklap i kulfiberforstærket plast (CFRP) og M Carbon keramiske bremser.

De specialudviklede high-performance dæk er monteret på letvægtshjul, der er 19” foran og 20” bagpå. I forhold til BMW M4 Competition Coupé er frihøjden sænket med 8 mm.

M Alcantara-rattet, kabinelister i antracit, kulfiberdetaljer i kabinen, ”CSL”-logo samt M sikkerhedsseler er alt sammen med til at understrege de sportslige gener. I bagagerummet er der opbevaringsplads til to hjelme.

BMW M4 CSL 9

Der er formstøbte kulfibersæder i BMW M4 CSL. Foto: BMW

BMW M4 CSL 12

Der er opbevaringsplads til to hjelme i bagagerummet. Foto: BMW

Tre farver at vælge mellem

Standardfarven er Frozen Brooklyn Grey. Sammen med kulfiber og røde detaljer oser bilen af sport. Hvis ønsket kan bilen også bestilles i Alpine White eller Sapphire Black.

BMW M4 CSL 6

Bilens farve og detaljer oser af sport. Foto: BMW

Premiere og produktion af BMW M4 CSL

BMW M4 CSL fik verdenspremiere på ”Concorso d’Eleganza Villa d’Este”, som blev afholdt den 20.-22. maj 2022 ved Comosøen i Italien. Den begrænsede produktion på 1.000 eksemplarer begynder på BMW fabrikken i Dingolfing i juli måned.

 

BMW M4 CSL 3

Produktionen af BMW M4 CSL begynder i juli 2022. Foto: BMW

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin