Skoda 2022 Enyaq Iv Front

Skoda Enyaq iV får softwareopdatering

Skoda udruller en softwareopdatering til Enyaq iV, som giver bilen en længere rækkevidde og hurtigere opladning og sørger samtidig for, at fremtidige softwareopdateringer kan fås over-the-air.

Mette Munk Nielsen
·

Ejere af Skoda Enyaq iV kan se frem til at modtage en mail om en ny softwareopdatering til bilen. Opdateringen giver elbilen længere rækkevidde og hurtigere opladning og sørger for, at Enyaq iV fremover kan blive opdateret over-the-air. 

Det er en såkaldt ME3-softwareopdatering, som Skoda nu udruller til alle Skoda Enyaq iV. En af fordelene ved en elbil er nemlig, at der er mulighed for løbende at optimere bilens drivlinje og funktioner med softwareopdateringer. 

”Fredag 19. august modtager Enyaq iV-ejere en e-mail via Skoda Connect. I den e-mail er der et link til en bookingside, hvor man kan booke værkstedstid til softwareopdateringen hos sin lokale Skoda-servicepartner. Opdateringen tager cirka fem timer, og den er gratis,” siger Henrik Hedegaard, som er eftermarkedschef hos Skoda Danmark.

Skoda 2022 Enyaq Coupee Front 2

Skoda Enyaq iV får en softwareopdatering, som fremover gør det nemmere at få flere opdateringer. Foto: Skoda

Nemmere at opdatere bilen fremover

Denne opdatering skal man altså på værksted for at få, men den gør det også nemmere fremover at modtage softwareopdateringer. 

”Denne softwareopdatering åbner for, at kommende softwareopdateringer sker over-the-air. Altså kan Enyaq iV fremover modtage softwareopdateringer, hvor end den befinder sig – ligesom vi kender det fra softwareopdateringer af smartphones,” forklarer Henrik Hedegaard.

Af andre fordele ved ME3-softwareopdateringen nævner han, at ladehastigheden får et nøk opad hos ENYAQ iV 60-modeller med 100 kW DC-lynladning og ENYAQ iV 80-modeller med 125 kW DC-lynladning, så de fremover lynlader med op til 120 kW og 135 kW. Samtidig får alle ENYAQ iV-modeller en indstilling til batteripleje, hvor batteriet kun oplades til 80 %, næste gang bilen bliver sat til opladning.

Skoda 2022 Enyaq Coupee Ladestik

Det kommer til at gå hurtigere at oplade Enyaq iV med den nye opdatering. Foto: Skoda

Enyaq iV får længere rækkevidde

Opdateringen giver også Enyaq iV en længere rækkevidde, men hvor meget er uvist. 

”ME3 opdaterer batteristyringen, så Enyaq iV kører lidt længere på en opladning. Hvor meget det drejer sig om, har vi ikke fået oplyst fra Skoda-fabrikken,” siger Henrik Hedegaard.

Softwareopdateringen indeholder desuden diverse forbedringer af Digitalt Cockpit, head up-display og Skoda Connect Online-services.

Opdateringen er kun til Enyaq iV, som allerede er indregistreret. Enyaq iV og Enyaq Coupé RS iV, som er bestilt, får softwaren installeret på Skoda-fabrikken.

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin