Skoda 2022 Enyaq Iv Front

Skoda Enyaq iV er årets mest solgte elbil i 2022

Der er indregistreret 2431 Skoda Enyaq iV i Danmark i 2022, og dermed blev modellen årets mest solgte elbil.

Mette Munk Nielsen
·

2022 har været et godt år for Skoda Enyaq iV, som først blev kåret som Årets Firmabil og Årets Familiebil, og nu også er den mest solgte elbil i hele 2022 i Danmark. 

Det kom nok ikke bag på nogen, at Skoda Enyaq iV blev årets mest solgte elbil. Hele året igennem har den nemlig ligget i toppen af salgslisten, men for Skoda er det selvfølgelig en glædelig nyhed. Hele 2431 Skoda Enyaq iV er der indregistreret i 2022 ud af 30830 solgte elbiler i Danmark.

Udover titlen som den mest solgte elbil er Skoda Enyaq iV også kåret som Årets Firmabil og Årets Familiebil 2022 i Danmark.

”2022 har i den grad været Skoda Enyaq iV’s år, hvor den er blevet kåret som både årets firmabil og årets familiebil. Titlen som den mest solgte elbil i Danmark er en dejlig afrunding på et fantastisk år for vores elektriske SUV,” siger Thomas Bruun, direktør for Skoda Danmark, og han sender samtidig en tak til alle Skoda-forhandlere.

”Skoda-fabrikken har leveret bilerne, men det er alle vores dygtige forhandlere, som driver salget frem. Uden deres vilje til at omstille forretningen til elbiler var vi aldrig nået så langt i Skodas digitale transformation, som vi er.”

Skoda 2022 Enyaq Iv Siden

Skoda Enyaq iV er populær blandt danskere, der ønsker en elbil. Foto: Skoda

Flere Enyaq-modeller er på vej

Der er samtidig store forventninger til, at 2023 bliver mindst ligeså godt for Skodas elbiler. Der kommer nemlig flere modeller at vælge mellem. Om en måneds tid kommer der nye coupé-udgaver, når Enyaq Coupé iV 60, 80 og 80X får premiere. 

Enyaq Coupé iV 80 er den model, som har den længste rækkevidde af alle Skodas elbiler. Den kører op til 550 km på en opladning.

Til sommer kommer der så en sportsversion af Enyaq iV, når Enyaq RS iV har premiere, og med den model bliver modelprogrammet komplet, oplyser Skoda.

Skoda 2022 Enyaq Coupee Bagende 2

Skoda Enyaq Coupé iV kommer i tre nye udgaver om en måneds tid. Foto: Skoda

Skoda er femte største bilmærke i Danmark

Det har også haft betydning for Skodas markedsandel, at der er solgt mange Enyaq. Skoda er nu det femte største bilmærke i Danmark og er rykket hele fem pladser op i forhold til 2021.

Det betyder, at 8689 af de 148295 nyregistrerede personbiler i 2022 i Danmark kom fra Skoda.

Skal du have en Skoda Enyaq?

Skoda

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin