Audi Q4 E Tron Taet Forfra

Audi: Softwareopdatering til Q4 e-tron

Audi opdaterer alle Q4 e-tron med en ny software, som blandt andet giver forbedret DC-ladeeffekt og mulighed for fremtidige OTA-opdateringer. Biler indkaldes løbende.

Mette Munk Nielsen
·

Audi opdaterer nu samtlige Q4 e-tron fra opstart af produktion frem til og med modelår 2022 med en ny software. Softwaren øger blandt andet DC-ladeeffekten, opgraderer infotainmentsystemet og gør det muligt at få fremtidige opdateringer over-the-air (OTA). 

Har man købt en Audi Q4 e-tron fra og med modelår 2022 og ældre, så bliver man snart indkaldt til et besøg på værkstedet for at opdatere softwaren i bilen. Audi opdaterer nemlig bilerne til softwareversion 3.2, som er den software, der er blevet brugt i biler fra og med det aktuelle modelår 2023. 

Softwareopdateringen giver flere nye funktioner til bilen, ligesom man fremover kan lade mere effektivt. 

Det vigtigste er måske, at med denne softwareopdatering er det muligt at modtage fremtidige opdateringer trådløst derhjemme i indkørslen via over-the-air-interfacet. 

Audi Q4 E Tron Skraa Forfra

Interesseret i en nyere Audi Q4 e-tron?

Den fuldelektriske SUV Audi Q4 e-tron er en populær elbil, og i Bilernes Hus har vi et bredt udvalg af den lækre bil. Vi er desuden autoriseret Audi Servicepartner og kan hjælpe med alt omkring bilen - også denne softwareopdatering. 

Overvejer du en Audi Q4 e-tron, kan du se vores udvalg af lettere brugte modeller via nedenstående link. Alle biler er på lager til levering med det samme.

Se Audi Q4 e-tron

Audi Q4 E Tron Bagfra Fra Siden

Alle Audi Q4 e-tron får fremover softwareversionen 3.2, som ellers kun har været i modeller fra modelår 2023. Foto: Audi

Forbedret opladning både ude og hjemme

Softwareopdateringen giver bedre opladning både ude og hjemme. Når du er derhjemme kan man nyde godt af en variabel elpris på billige tidspunkter ved at bruge funktionen "Foretrukken opladningstid". Her kan man planlægge opladningsperioden for at ramme det mest fordelagtige tidspunkt, og med timeren i bilen og i myAudi-appen bliver opladningen mere komfortabel. Sætter man bilen til at opvarme, så den er klar til at køre, vil den bruge strømmen fra ladeboks eller ladestander, hvis den er tilsluttet. 

Derudover indeholder opdateringen en revideret termostyring, som tager hensyn til udetemperatur og ladestilstand, når batteriet klimatiseres. Det betyder, at man får en forøget DC-ladeeffekt, så man kan lade med op til 135 kW. 

Man kan også bruge den såkaldte batteribeskyttelsesfunktion, som automatisk kan begrænse opladningsniveauet til 80%, som er den ideelle ladetilstand. 

Audi Q4 E Tron Fra Siden

Man behøver ikke længere tænke over, hvor gammel en Audi Q4 e-tron, man køber. Softwaremæssigt kan de snart det samme. Foto: Audi

Opret personlige brugerprofiler

Det bliver med den nye opdatering også muligt at oprette personlige brugerprofiler. Det betyder, at du kan individualisere udseendet i interiør med nogle få trin i myAudi-appen. Her kan du personalisere ambientebelysningen i bilen og baggrundsbillederne i midterdisplayet. 

Derudover er det muligt at sende en adresse fra appen til bilen, ligesom navigationsdata fremover gemmes. Det er også muligt at se bilens placering via appen, og dermed kan man nemt tilkalde vejhjælp via serviceopkaldsknappen i bilen.

Audi Q4 E Tron Opladning Ionity

Ældre udgaver af den fuldelektriske Audi Q4 e-tron bliver løbende opdateret. Foto: Audi

Opdatering af bilerne er i gang i Danmark

Audi er i gang med at indkalde bilerne, der skal opdateres. De indkaldes i grupper ud fra alder, og det er de ældste biler først. De første biler er allerede opdateret. 

Alle danske kunder kontaktes direkte af Audi, og opdateringen sker i alle biler, der er produceret fra starten af serieproduktionen og frem til og med modelår 2022. Alle biler fra og med modelår 2023 har altså allerede denne software - det vil sige biler, der er produceret efter uge 35 i 2022.

Opdateringen foretages hos autoriserede Audi Servicepartnere, som vi er i Bilernes Hus. Det tager op til 7,5 timer og er omkostningsfrit for kunderne. Audi oplyser, at der er mange biler, der skal opdateres, og man derfor må regne med ventetid. 

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin