Hvordan gør jeg min bil vinterklar?

Vinteren står for døren - også bildøren. Her er gode råd til, hvordan du bedst gør din bil klar til vinteren.

Vi går vinteren i møde og det er tid til at passe ekstra godt på vores biler i kulden. Vi giver lige et par gode råd til, hvordan du bedst muligt gør din bil vinterklar.

Der er et par områder af bilen, der er ekstra vigtige at kigge på, når det kommer til at køre rundt i det kolde vejr.

Tjek motorrummet 

Først skal du kigge i motorrummet og tjekke:

  • Batteriet: Det skal være godt ladet og en god idé vil være at forberede dig på, at du kan få brug for at lade det igen henover vinteren, da kapaciteten falder i takt med et koldere vejr. Så en hjemmelader kunne være godt at have tæt på.
  • Olie: Få hældt ny olie på bilen, så det ikke er gammelt olie den arbejder med. Samtidig kan du få skiftet oliefilteret, det hjælper også til et korrekt olietryk i motoren.
  • Sprinklervæske: Sørg for den sprinkler du benytter kan klare minusgrader. Vi ved aldrig, hvor koldt det kan gå hen og blive, så sørg for, at den kan klare mellem 25 til 35 minusgrader.
  • Kølesystemet: Det er vigtigt, at kølervæsken er frostsikret.

Tjek resten af bilen

Så er det resten af bilen, som skal kigges på:

  • Lygterne: Tjek at lygterne virker både foran og bagpå. I den mørke tid og det uforudsigelige vejr er det ekstra vigtigt, at vi altid kan blive set.
  • Dørene: Listerne skal smøres godt med silikone, så du ikke får problemer med at åbne og lukke dørene, når frosten rammer.
  • Låse: Låsene skal selvfølgelig også smøres med låseolie. Der er ikke noget værre end, at bilen ikke vil låses op, når man står og har travlt om morgenen.
  • Rust: Sørg for at bilen er rustbeskyttet og bilen har fået en grundig undervognsvask. Vejsaltet er hårdt ved bilen og skal nødig angribe bilen mere end højst nødvendigt.
  • Lakken: Sørg for at vaske bilen rigtig godt inden du tjekker for lakskader. Derefter er det en god ide, at udbedre eventuelle skader. Dette gøres med en lakstift i bilens originale farve: Herefter skal lakken have en voksbehandling eller lakforsegling – det gør at bilen er nemmere at holde ren og afviser fugt og snavs bedre.

Vil du vide mere om lakforsegling eller rustbeskyttelse?

Læs mere om lakforsegling                          Læs mere om rustbeskyttelse

Udgivet: 11-10-2017

Nyheder & tips
Nyheder / blog / tips
Få gode tips og tilbud i din inbox
Permission *