Hvad er grøn ejerafgift?

Er du i tvivl om, hvad grøn ejerafgift er, så læs med her og beregn din kommende afgift for drømmebilen, inden du køber ny bil.

Er du også i tvivl om hvad det der Grøn Ejerafgift egentlig er? Det giver vi dig lige en forklaring på her, så du er helt up-to-date, når du skal ud og kigge på bil.

Grøn ejerafgift er også kaldet “brændstofforbrugsafgift”. Det er en løbende afgift, som du skal betale af køretøjer på danske nummerplader og som opkræves halvårligt af

SKAT.  Afgiften afhænger af størrelsen på køretøjet og også på om det er en benzin eller dieselbil.

Når du skal ud og kigge på bil, skal du derfor være opmærksom på, hvor langt bilen kører på literen. Den grønne ejerafgift afhænger nemlig af dette. Jo længere du kører på literen, jo mindre skal du altså også betale i grøn ejerafgift.

Eksempler på grøn ejerafgift pr. halvår:
VW Polo 1.2, benzin eller Kia Rio 1.2, benzin: 310 kr.
Audi A3 1.4, benzin eller Skoda Octavia 1.4, benzin: 600 kr.
Nissan Qashqai 1.5, diesel: 1.060 kr.

Beregn efterafgift

SKATs hjemmesiden kan du ved hjælp af en beregner, udregne den nøjagtige pris på din grønne ejerafgift (vægtafgift på biler fra før 1997) for benzin- og dieseldrevne køretøjer. 

Men husk du altid kan spørge, hvis du er i tvivl, når du besøger os i butikken eller i online chatten her på siden. God dag til dig!

 

Beregn ejerafgift

Udgivet: 23-11-2017

Nyheder & tips
Nyheder / blog / tips
Få gode tips og tilbud i din inbox
Permission *