Hvordan betaler jeg vejafgift i udlandet?

Bilernes Hus giver dig her et lille overblik over, hvor og hvordan du skal betale når turen går sydpå på ad de europæiske motorveje.

I mange lande skal man betale afgift for at benytte vejene. Procedurerne er forskellige fra land til land, og det er derfor en god idé, at sætte sig ind i reglerne omkring motorvejsafgifter i de relevante lande allerede inden bilferien starter.

I nogle lande er det nødvendigt at købe et klistermærke til forruden inden ferien, mens du i andre lande skal betale ved betalingsanlæg undervejs.

Østrig:
Motorkøretøjer f.eks. motorcykler, skal have motorvejsmærkat for at køre på motor- og motortrafikveje. Du kan få både ti dages og to måneders mærkater.

Schweiz:
Alle kørertøjer, henunder også motorcykler, skal have motorvejsmærkat, for at køre på motor- og motortrafikveje. Her er det kun et slags mærkat som gælder for hele landet og hele året. Dog skal du have to mærkater hvis du har campingvogn med.

Tjekkiet:
Mærkat behøves, dog ikke til motorcykler og anhængere. Mærkater kan købes som ti dages og en måned. Kører man uden mærkat kan bøden opkræves på stedet.

Slovenien:
Et køretøj på maksimal vægt på 3500 kg. skal have vignet til betaling af kørsel på motor- og motortrafikveje, dette gælder også for motorcykler. Dog kræves der ikke ekstra for campingvogne, heller ikke selvom vægten overstiger de 3500 kg.

Slovakiet:
Motorkøretøjer, med undtagelse af motorcykel kræver mærkater. De kan fås som syv dages, 30 dages eller et år. Her udskrives der bøde, hvis mærket mangler, selv hvis salgsstedet ved grænsen evt. har lukket.

Ungarn:
Her er de fleste motorvejsstrækninger afgiftspligtige. Mærkaterne hertil kan købes med forskelligt varighed.

Montenegro:
Her købes der et mærkat ved grænsen for betaling af miljøafgift for benyttelse af vejnettet.

Bulgarien:
Her skal man tilkøbe vignet til biler, autocampere mv. De kan købes i syv-dages-, måneds- og årsmærkater.

Følgene lande sker betaling via et betalingsanlæg ved vejene:

Frankrig (Lieber T betaling system kan også anvendes)

Italien (VIA CARD betalingskort kan også anvendes)

Grækenland

Spanien

Polen

Portugal

Kroatien

Serbien

Makedonien

Tyrkiet

Hviderusland

Følgende lande opkræver også betaling dog enten ved registrering eller ved udvalgte betalingssteder:

Sverige I Sverige er der vejafgift på to omfartsveje i hhv. det centrale Sverige og Nordsverige. I Stockholm og Göteborg er der betalingsring.

FDMs tekster er underlagt ophavsret og må ikke kopieres helt eller delvist til kommercielt brug uden tilladelse fra FDM. Læs evt mere på

http://www.fdm.dk/ophavsret/ophavsret-paa-wwwfdmdk

Sverige:
To omfartsveje i henholdsvis det centrale Sverige og i Nordsverige kræver betaling. Derudover er der betalingsring i storbyerne Stockholm og Göteborg.

Norge:
Her kan man betale afgiften ved at køre ind på KR-mærkede tankstationer og betale. Derudover kan man oprette en visitors payment-aftale og registrere sit kreditkort som betalingsmiddel. BroBiZZ kan også benyttes. Opkrævning sendes ved hjemkomst, hvis afgiften ikke er betalt.

Rumænien:
Alle motorkøretøjer skal betale for at køre på vejene. Her skal man ved ankomst i landet registrere sig og betale vejafgift ud fra det antal dage man opholder sig i landet. Ved grænseovergangene, på posthuse eller på Petrom, MOL eller Rompetrol tankstationer kan afgiften betales. Herudover kan der også betales ved forretningskæderne Scalla, Speedy, Medina eller Pas.

Storbritannien:
Her betales trængselsafgift nord for Birmingham på M6 og omkring London.

Køb hjemmefra

Undgår bøvlet og bekymringerne og køb de vignet og mærkater som ikke SKAL købes ved grænsen hjemmefra. Fx på nettet ved FDM.

 

Kilde: FDM

Udgivet: 29-12-2016

Nyheder & tips
Nyheder / blog / tips
Få gode tips og tilbud i din inbox
Permission *